De modetrends voor de lente en zomer van 2023!

7 januari 2023
959
kleding

Er zijn natuurlijk weer talloze fashionshows geweest en veel trends zijn weer voorbij gekomen. Ieder jaar is het afwachten wat er weer in de winkels ligt en wat de volgende trends zullen zijn. Voorspellingen doen blijft altijd lastig, maar door naar de fashion shows te kijken en te kijken naar de trends van afgelopen jaren kunnen we toch een voorspelling doen van de trends voor komende zomer. Dus ga er maar lekker voor zitten en geniet van de trends die jij dit voorjaar en in de zomer voorbij gaat zien komen.

De kleuren

Als eerst gaan we het hebben over de verschillende kleuren die je dit jaar vooral gaat zien in de modewereld. Bruine kleuren zijn al een tijdje heel erg in. We gaan van licht bruine naar donkerbruine kleuren en ook zijn ze samen leuk te combineren. Deze kleur gaat al 1 jaar mee. Ook blauwe kleuren zien we steeds meer terug. Licht blauwe kleuren zijn vooral te zien in het voorjaar en in de zomer. Geel en dan vooral een pastelgele kleur in kleding ga je dit jaar ook terugzien. Het is nou echt een heerlijk zomer kleurtje. Een felle kleur roze mag ook niet ontbreken in je kledingkast voor komende zomer. Een lekker opvallend en leuk zomer kleurtje.

Loungewear

In de coronatijd hebben we natuurlijk veel thuisgezeten waardoor een spijkerbroek bijna onnodig was. Nu we toch langzaam weer teruggaan naar het normaal, moeten we toch echt gedag zeggen tegen onze joggingbroeken. Toch is er een oplossing en dat is loungewear. Comfortabele kleding die er toch net wat chiquer uitziet en toch lekker zit. Bij My Jewellery vind je de perfecte alledaagse kleding, waardoor je weer helemaal klaar bent om een dag naar kantoor te gaan. Ook vind je hier allerlei  soorten sieraden die jouw outfit helemaal compleet kunnen maken.

Lees ook:  Beelden van brons en water

Pakken voor vrouwen

Een pak voor vrouwen zie je steeds vaker terugkomen. We kunnen zeggen dat peaky blinders deze modetrend misschien voort heeft gezet. De pakken voor vrouwen, maar ook voor mannen, worden steeds hipper. Zo hoef je niet meer in een saai pak rond te lopen. Je kunt nu pakken krijgen in leuke kleurtjes of andere leuke patroontjes, waardoor een pak dragen niet altijd heel chique hoeft te zijn.

kleding

Alles is leer

Leren kleding zagen we in 2020 al een beetje terugkomen. Toch wordt de voorspelling gedaan dat dit in 2023 dé trend wordt. Als je nu al een kledingwinkel binnenloopt, zie je steeds meer leren kledingstukken. Je hebt topjes, jurken en broeken die allemaal van leer zijn gemaakt. Meestal is het natuurlijk nep leer dat in de winkels ligt, maar het blijft uniek. Vooral broeken en jurkjes zijn grote favorieten bij vele vrouwen. Je kunt een leren broek vrouwelijk maken of je geeft het een stoere look. Er zijn dus ontzettend veel mogelijkheden met dit kledingstuk!

Opvallende kragen

Een trend wat uit de jaren 70 komt zijn de opvallende kragen. Ze worden gemaakt van verschillende stoffen. Bijvoorbeeld een leuk kanten kraagje of een geborduurde kraag. Dit is allemaal weer terug te vinden in het voorjaar van 2023. Je kunt dit ook weer leuk combineren en er verschillende looks mee creëren. Zo wordt het dragen van kleding steeds interessanter.

Wijde (spijker)broeken

Deze trend is ook al een aantal jaren steeds meer terug aan het komen. Skinny jeans zijn voor sommige mensen al helemaal uit de kast verbannen. Wijdere broeken worden steeds meer gedragen. Je hebt ook nog vele andere modellen zoals de mom jeans, straight fit of de 90’s fit. Keuze genoeg dus! Wat fijn is aan de verschillende soorten modellen broeken, is dat ze perfect kunnen aansluiten op jouw lichaamsbouw. Bij ieder lichaam is een ander broekmodel perfect en accentueert dit de juiste delen van het lichaam!

Lees ook:  Kledingtrends uit de jaren 60

Doorzichtige mode

Dit jaar kunnen we ook genieten van doorzichtige mode. Het gaat dan om doorschijnend mesh materiaal. Veel broeken en toppen van dit materiaal lagen vorig jaar al in de winkel, maar de trend pakte niet op. Dit jaar zal dit wel het geval zijn. Je kunt deze kleding als een leuke bikini cover-up dragen of er een leuk topje onder doen of er je favoriete bralette mee showen.

De jaren 2000 komen terug

Dit jaar zullen we ook veel trends terug zien komen van de 00’s. De comeback van low rise broeken en rokken zal dit jaar veel gezien worden. Als je bredere heupen hebt, is deze trend helemaal voor jou! Jaren hebben we gelachen om de low rise modellen, maar toch maken ze dit jaar een comeback. Dit is al veel te zien bij fashion shows van het afgelopen jaar bij grote merken. Bij de low rise broeken zul je voornamelijk wijde en lange pijpen kunnen verwachten.

zomer

Dit zijn de grote voorspellingen van de kledingtrends van 2023 voor het voorjaar en de zomer. Hopelijk zit er een trend tussen voor jou waar jij je beste kledingstijl in naar voren kunt laten komen. Nog een terugblik op de trends van afgelopen jaar? Lees dan snel de blog “mode trends 2021” om je geheugen weer wat op te frissen.

Lees ook hier over de perfecte outfits voor de feestdagen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down