De melkboer rijdt weer! Nu volledig plasticvrij en duurzaam

9 mei 2018
479

Eigenlijk waren we met z'n allen ontzettend goed bezig in de tijd dat de melkboer nog rondreed door ons land. De melk, yoghurt en vla verschenen in glazen flessen naast onze deur, en de week daarop konden de lege flessen zo weer mee. Klaar voor de schoonmaak en het hergebruik. Daarmee was dit oude principe was dus plasticvrij en goed voor het milieu. Geen wonder dat het steeds vaker nieuw leven krijgt ingeblazen! 

De moderne melkboer is plasticvrij

In Londen hoort het inmiddels weer helemaal bij het straatbeeld: de melkboer. Met een toename in de zorgen over plasticverbruik en vervuiling is de moderne uitvoering van dit klassieke beroep steeds populairder. Meer en meer klanten melden zich aan bij nieuwe bedrijven die weer melkrondes rijden, met het specifieke verzoek voor een plasticvrije service. De glazen flessen kunnen tot wel 25 gewassen en hergebruikt worden. De inwoners van Londen maken zo gezamenlijk een vuist tegen de wegwerpmaatschappij.

De nóg moderne melkboer

Ondernemer Jamie Chapman ging nog een stap verder. Hij heeft in 2017 een bedrijf opgezet wat niet alleen plasticvrij is, de producten worden ook nog eens bezorgd per fiets of elektrische bestelwagen, de labels zijn te recyclen, én de 'melk' is melkvrij... je leest het goed. Met zijn bedrijf MylkMan bezorgt Jamie producten op basis van noten aan de Londense deuren. De Mylk is dus plastic-, uitstoot-, verspilling-, en diervrij.

Ik wil een bedrijf dat trots kan zeggen dat het geheel plastic-vrij is en, zelfs al is het maar op een kleine schaal, een stap kan zetten in de goede richting en de planeet kan helpen. Mensen zijn zich er steeds meer van bewust dat ze keuzes hebben. Vandaar ook dat klantengedrag verandert, wat ontzettend spannend is voor startup-bedrijven zoals dat van mij. We hebben nog een lange weg te gaan, maar het gaat zeker de goede kant op

melkboer plasticvrij 1

melkboer plasticvrij 2

melkboer plasticvrij 3

Benieuwd naar meer manieren waarop je plastic-verspilling kan tegengaan? Bekijk ook eens deze supermarkt: de eerste waar je geheel biologisch en plasticvrij kan winkelen

Lees ook:  Het belang van mantelzorgers

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings