De melkboer rijdt weer! Nu volledig plasticvrij en duurzaam

4725 VIEWS
De melkboer rijdt weer! Nu volledig plasticvrij en duurzaam

Eigenlijk waren we met z’n allen ontzettend goed bezig in de tijd dat de melkboer nog rondreed door ons land. De melk, yoghurt en vla verschenen in glazen flessen naast onze deur, en de week daarop konden de lege flessen zo weer mee. Klaar voor de schoonmaak en het hergebruik. Daarmee was dit oude principe was dus plasticvrij en goed voor het milieu. Geen wonder dat het steeds vaker nieuw leven krijgt ingeblazen! 

De moderne melkboer is plasticvrij

In Londen hoort het inmiddels weer helemaal bij het straatbeeld: de melkboer. Met een toename in de zorgen over plasticverbruik en vervuiling is de moderne uitvoering van dit klassieke beroep steeds populairder. Meer en meer klanten melden zich aan bij nieuwe bedrijven die weer melkrondes rijden, met het specifieke verzoek voor een plasticvrije service. De glazen flessen kunnen tot wel 25 gewassen en hergebruikt worden. De inwoners van Londen maken zo gezamenlijk een vuist tegen de wegwerpmaatschappij.

De nóg moderne melkboer

Ondernemer Jamie Chapman ging nog een stap verder. Hij heeft in 2017 een bedrijf opgezet wat niet alleen plasticvrij is, de producten worden ook nog eens bezorgd per fiets of elektrische bestelwagen, de labels zijn te recyclen, én de ‘melk’ is melkvrij… je leest het goed. Met zijn bedrijf MylkMan bezorgt Jamie producten op basis van noten aan de Londense deuren. De Mylk is dus plastic-, uitstoot-, verspilling-, en diervrij.

Ik wil een bedrijf dat trots kan zeggen dat het geheel plastic-vrij is en, zelfs al is het maar op een kleine schaal, een stap kan zetten in de goede richting en de planeet kan helpen. Mensen zijn zich er steeds meer van bewust dat ze keuzes hebben. Vandaar ook dat klantengedrag verandert, wat ontzettend spannend is voor startup-bedrijven zoals dat van mij. We hebben nog een lange weg te gaan, maar het gaat zeker de goede kant op

melkboer plasticvrij 1

melkboer plasticvrij 2

melkboer plasticvrij 3

Benieuwd naar meer manieren waarop je plastic-verspilling kan tegengaan? Bekijk ook eens deze supermarkt: de eerste waar je geheel biologisch en plasticvrij kan winkelen

Lees ook:  Milieubewust wonen

MEER INSPIRATIE

Wat kunnen we doen om milieubewuster te leven?
Een auto delen, duurzaam of onpraktisch?
Het belang van kantoorplanten
Alles wat je wilt weten over duurzaam ondernemen