Een modern interieur

21 maart 2023
399
interieur

In een modern interieur zie je vooral strakke materialen en lijnen wat zorgt voor een ontspannen sfeer. Het wordt gekenmerkt door open ruimtes, inbouwkasten, gladde vloeren en neutrale kleuren. In deze blog ga je lezen wat je moet doen om een modern interieur te creëren.

Vloeren

De vloer in een modern interieur is vaak glad, neutraal, ruimtelijk en tijdloos. Om ervoor te zorgen dat de ruimtes open lijken, laat je de vloer doortrekken van de woonkamer, naar de keuken, de gang en andere ruimtes op de benedenverdieping. In moderne woningen zijn betonvloeren erg populair, dit dankzij het robuust en naadloos karakter wat de vloer heeft. Ook wordt er vaak gekozen voor gietvloeren. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus je kunt de vloer makkelijk aanpassen aan jouw persoonlijke smaak. Grote keramische tegels kom je ook vaak tegen in een modern interieur. Een houten parket vloer past het beste bij de luxe uitstraling van een modern huis, en is daarom ook een populaire keuze. Een houten kleur past in principe eigenlijk ook bij elk interieur en de vloer is immers ook tijdloos.

Meubels

In het moderne interieur speelt het kubisme een grote rol. Daarom zie je ook veel strak vormgegeven meubels in dit interieur. Om het geheel te verzachten kun je de strakke lijnen combineren met ronde elementen. In een moderne woning zie je niet veel decoratieve versieringen. Als je toch iets van accessoires in huis wil plaatsen kun je het beste kiezen uit producten van glas, kunststof of hout. Opbergruimte in een modern huis bestaat vaak uit inbouwkasten. Deze kasten zorgen ervoor dat de strakke lijnen in de ruimte niet worden onderbroken. Ben je op zoek naar een krachtig onderdeel in je interieur? Kies dan voor een zwarte inbouwkast. Vaak zijn de meubels in een modern interieur op maat gemaakt om perfect in de ruimte te passen en de lijnen niet te doorbreken. 

Lees ook:  Hobby’s die zorgen voor innerlijke rust

Wil jij toch wat meer organische vormen in jouw interieur? Neem dan eens een kijkje op onze blog over de Wabi Sabi woonstijl.

interieur

Kleuren

In een modern interieur kunnen kleuren zoals wit gecombineerd worden met neutrale kleuren. Veel mensen zullen denken dat een modern interieur alleen neutrale kleuren bevat, maar dat is niet zo. Zolang je een neutrale kleur combineert met wit, zwart of grijs past het nog altijd bij je moderne interieur. Het toepassen van een neutrale kleur in je huis zorgt voor een warme uitstraling.

De muren van je huis dienen net zoals de vloer zo strak mogelijk te zijn, laat deze dus volledig egaal stuken. Als basis kleur gebruik je een lichte kleur, deze vul je dan aan met één andere kleur om de balans te creëren binnen je interieur. Laat die aanvullende kleur hier en daar terug komen in huis.

Licht

In het moderne interieur is licht een belangrijk aspect om het design tot zijn recht te laten komen. Door veel licht toe te laten in een ruimte wordt de ruimtelijkheid en het gevoel van eenheid bevorderd. Daglicht geeft het mooiste resultaat, maar het is niet in iedere woning mogelijk om veel daglicht binnen te laten. Dit kun je compenseren door een paar mooie lampen in de ruimte neer te zetten. Industriële lampen zijn erg populair in het moderne interieur. Deze lampen kun je ook gebruiken als prachtige eyecatchers in huis. Zorg wel dat je rekening houdt met het energieverbruik van de lampen die je koopt. Dit heeft namelijk effect op het hele huis. Als je jouw moderne huis in Maastricht wil gaan verkopen moet je een energielabel aanvragen in Limburg. Hoe lager deze is, hoe meer de woning waard is.

Lees ook:  5 tips voor het meest ideale tuinfeest
interieur

Planten

Bij ieder interieur heb je planten die hier goed bij passen. Zo ook bij een modern en strak interieur. Deze planten zien er gestroomlijnd uit en passen perfect bij je strakke maar groene ruimte. De Strelitzia heeft een prachtig lijnenspel van stegels en past daarom goed bij je moderne interieur. Deze plant hoeft maar 1 keer per week water en is op een zonnig plakje in huis al snel tevreden. Let wel op met deze plant als je huisdieren of kleine kinderen hebt, want deze is giftig. Een plant die niet giftig is en perfect bij je interieur past is de Aspidistra. Na enkele jaren kan deze plant wel tot 2 meter hoog worden. Deze plant heeft net zoals de vorige niet verzorging nodig, hij kan namelijk wel een maand zonder water leven.

Heb je toch liever een ander soort interieur? Lees dan deze blog over het maximalistisch interieur. En kom je er niet helemaal uit, maar wil je het echt over een andere boeg gooien? Denk dan eens na over wat een binnenhuisarchitect voor je kan doen.

Over de auteur

Mathias Molenberg
Ik ben Mathias Molenberg, en ik schrijf met veel plezier voor Paradijsvogels Magazine. Mijn passie is het ontdekken van de schoonheid van de wereld, zowel in verre reizen als in alledaagse momenten. Ik deel graag mijn ervaringen en inzichten over geluk, mindfulness en hoe we het leven optimaal kunnen benutten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om mijn laatste artikelen te lezen en laten we samen de wereld verkennen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down