Deze modellen zijn nog lang niet met pensioen

10 augustus 2016
464

Dat niet alleen de jeugd te toekomst heeft bewijzen deze 9 vrouwen die allen ruim boven de pensioenleeftijd zijn, maar evengoed een glansrijke carrière als model hebben. Zo zie je maar weer dat een paar rimpels meer of minder er niet toe doet zolang je deze met genoeg zelfvertrouwen draagt. Mooi hoe deze vrouwen trots zijn op hun leeftijd, hun lichaam en hun leven, en zich niets aantrekken van stereotypes over ouderdom. 

Toegegeven, waar normale mensen het moeten doen met een likje mascara hebben zij een professionele  visagiste tot hun beschikking. Daarnaast vermoeden we dat een aantal foto's niet helemaal photoshopvrij is... Maar waar het om gaat: ze staan er! En ze zijn een belangrijke stap in het veranderen van het beeld dat alles altijd maar jong moet wezen om mooi en aantrekkelijk te zijn.

Lauren Hutton (72)

Lauren Hutton begon haar carrière in de jaren 60 en heeft sindsdien een record aantal keren op de cover van de Vogue gestaan: maar liefst 26! Ook in de afgelopen jaren heeft ze meerdere cover shoots gedaan voor grote magazines zoals Harper’s Bazaar. Op haar 61e poseerde ze bovendien naakt voor Big Magazine, om te laten zien dat oudere vrouwen best trots mogen zijn op hun lichaam. Hetzelfde geldt voor rimpels, ze zegt: “onze rimpels zijn onze medailles voor de voorbij gegane jaren. Ze zijn wat we hebben meegemaakt en wie we willen zijn.”

Lauren hutton Lauren hutton1

Jacquie “Tajah” Murdock (86)

Ze heeft jarenlang gewerkt als danseres en droomde van een carrière als model, maar die droom liet iets langer op zich wachten. Murdock was 82 toen ze door de welbekende Ari Seth Cohen gefotografeerd werd op straat voor zijn modeblog Advanced Style. De foto zorgde ervoor dat ze werd opgemerkt door Lanvin en niet veel later werd ze geboekt voor een grote reclamecampagne van het merk.

Lees ook:  Zo doen wij in de toekomst onze boodschappen

jacqueline Murdock

Daphne Selfe (88)

Daphne Selfe begon op haar 20e al met modellenwerk, maar vanwege het moederschap stopte ze hiermee. Toen haar kinderen opgegroeid waren, besefte ze zich hoe erg ze de catwalk miste en dus deed ze opnieuw een gooi naar een carrière als model. Ze vroeg aan een modellenbureau of ze wellicht een opdracht voor haar hadden en inmiddels wordt ze vaker geboekt dan in haar jongere jaren.

Daphne Selfe

Baddie Winkle (88)

De 88-jarige Ruth van Winkle, die tegenwoordig door het leven gaat als Baddie Winkle, dankt haar modellencarrière aan haar achterkleindochter. Zij maakte een foto van haar excentrieke overgrootmoeder en deze ging viraal op het internet. Baddie maakte een Instagram account aan ze en kreeg al snel duizenden volgers, wat opliep tot 2 miljoen nadat ook enkele beroemdheden haar begonnen te volgen. Deze internetberoemdheid werd vervolgens onder andere geboekt als model voor een badmode campagne van DimePiece L.A.

Baddie Winkle

China Machado (86)

Ze was het eerste supermodel die niet van blanke afkomst was en tevens muse van Hubert Givenchy en topfotograaf Richard Avedon. Noelie Dasouza Machado, die haar naam in China veranderde toen ze begon met modellenwerk, is volgens eigen zeggen allang met pensioen, maar ze wordt nog steeds gebeld voor klussen. Tegenwoordig is ze echter erg selectief omdat ze volgens haarzelf al met de beste mensen in de industrie heeft gewerkt. Wat een heerlijke uitgangspositie!

China Machado

Valerie Pain  (75)

Ook Valerie Pain begon al op jongere leeftijd met modellenwerk en stopte er vervolgens voor een lange tijd mee. Ze maakte een fantastische comeback toen ze 65 was op de catwalk van London Fashion Week. Ook schitterde ze enkele jaren later in een reclame campagne van het Britse warenhuis Debenhams.

Lees ook:  Wonen in harmonie met de natuur

Valerie Pain

Carmen Dell’Orefice (85)

Deze elegante vrouw staat in het Guinness World Records boek als model met de langste carrière. Ze zat op haar 13e al model voor schilder Salvador Dalí en kreeg haar eerste Vogue cover toen ze 15 jaar was. Ze wordt nog regelmatig voor grote klussen geboekt en zegt: “ik ga voor de 105 en dan kijk ik wel of ik van beroep wil veranderen.”

Carmen Dell’Orefice

Gitte Lee (81)

De Deense Birgit Krøncke Lee, die door het leven gaat als Gitte Lee, werkte op jonge leeftijd al als actrice en model. Ze stopte hiermee toen ze trouwde met acteur Sir Christopher Lee. Na een gelukkig huwelijk van ruim 50 jaar keerde ze terug naar de catwalk. Sindsdien heeft ze grote opdrachten gedaan voor onder andere de Italiaanse Vogue en H&M.

Gitte Lee

Joyce Carpati (84)

Joyce Carpati is een voormalig opera zangeres en ze heeft voor het Amerikaanse blad Cosmopolitan gewerkt. Ook zij werd opgemerkt nadat ze op het modeblog van Ari Seth Cohen verscheen. Sindsdien poseerde ze voor een reclame campagne van Karen Walker en bladen zoals Dazed, Another Magazine en the Guardian.

Joyce Carpati

Via: Brightside

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

20 mooiste parken in Londen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings