Misschien wel het beste voornemen voor het nieuwe jaar: blijf je verwonderen

4 januari 2018
559

80 procent van alle goede voornemens faalt. Misschien komt dit omdat we met z'n allen veel te vaak geneigd zijn om met de start van een nieuw jaar de dingen eens even helemaal anders te willen doen. Maar ligt de kracht van positieve verandering niet juist in het (her)waarderen van al het moois dat we al hebben? Laten we de focus verschuiven van wat er anders kan naar wat er al is en daar één krachtig voornemen omheen boetseren: blijf je verwonderen!

Door met een blik van verwondering de wereld te bewandelen wordt deze namelijk een stuk mooier. Hieronder een ode aan deze levenswijze vanuit verrassende invalshoeken.

Laat je verwonderen door  ...

#1 De tijdloze wijsheden van Winnie de Poeh

Eerder schreven we al over de levenslessen van Winnie de Poeh voor een vrolijk en gelukkig leven. Deze compassievolle beer benadert het leven op zijn eigen eenvoudige manier waarbij voorop staat het leven te nemen zoals het komt en de dingen niet te forceren. Wonderbaarlijk hoe deze kinderboek wijsheden zo'n tijdloze waarheid kunnen bevatten. Lees hier meer wijsheden van deze iconische knuffelbeer.

Onkruiden zijn ook bloemen wanneer je ze beter leert kennen

Artikel gaat verder onder de afbeelding
Winnie de pooh

#2 Inspirerende levenslessen van ... planten!

Dat de natuur eindeloos veel moois te bieden heeft is een ding dat zeker is. Ze laat ons genieten van complexe schoonheid, ongelofelijke natuurfenomenen en klein schoon voor de oplettende kijker. Maar moeder natuur inspireert ook tot zelfreflectie. In dit artikel lees je over vijf levenslessen die het plantenrijk ons kan leren.

Éen van de meest inspirerende gedachten: Planten houden zich niet bezig met de andere planten en organismen om zich heen, om te zien wie er harder groeit of een mooiere kleur heeft. lanten proberen het maximale te bereiken binnen hun eigen unieke kracht. Bijzonder om vanuit dit perspectief aan het denken te worden gezet over onszelf en het leven.

Een Zonnebloem zal nooit denken: 'Was ik maar een klaproos'

verwondering - Sunflower

#3 De lucht als beeldend kunstenaar | Video

Waar anderen het liefst binnen blijven wanneer de hemel omslaat van helder blauw naar donker en onheilspellend, trekt deze stormjager er juist op uit. Gewapend met zijn camera in de hand is hij hierdoor getuige van één van de mooiste luchten die je ooit hebt gezien. Wonderbaarlijk hoe dit wolkenfenomeen (voor de geïnteresseerden: Undulatus asperatus) en de zonsondergang samenkomen en transformeren in één vloeiende symfonie van kleur en beweging.

Lees ook:  De voordelen van een verzwaringsdeken

#4 De complexiteit van al dat leeft

Alles wat je nodig hebt om geluk, verwondering en magie te ervaren in het leven is er al, je moet het alleen zien. In het geval van deze bijzondere fotograaf door de lens van zijn camera. Hij weet van een gewone slak een haast ontroerend portret vast te leggen. Ineens laat hij ons zien hoe boeiend en veelomvattend het leven van de kleinsten der aarde kan zijn. Kijk hier voor meer foto's waarop de slakken bijna een persoonlijkheid lijken te hebben.

Erf de ogen van een kind en zie de wereld weer als een magische plek

Artikel gaat verder onder de afbeelding

Vyacheslav Mischenko - slak 2

#5 Het bijzondere leven van Frida Kahlo

Niet alleen haar grote artistieke talent is inspirerend, Frida staat vooral bekend om de eigenzinnige wijze waarmee ze door haar tumultueuze leven maneuvreerde. Haar krachtige overtuigingen blijven, ook na haar dood, een fascinatie en inspiratie voor velen. Lees hier de 6 levenslessen van deze uitzonderlijke vrouw. Meest bijzondere les is dat de schoonheid van het leven zit in de verrassing van wat komen gaat. Niet in de zekerheid.

“Niks is absoluut. Alles verandert, alles beweegt, alles draait, alles vliegt en gaat weg”

Frida Kahlo

 

#6 Boekeditie Paradijsvogels | Ode aan de verwondering

Voor iedereen die zich wil blijven verwonderen is er nu de boekeditie van Paradijsvogels magazine. Voor iedereen die uitbundig of in stilte geniet van alles wat de wereld bijzonder maakt. Die schoonheid ziet in mensen, creaties en details waar anderen aan voorbijgaan.

Laat je meevoeren op een verrassende ontdekkingstocht lamgs kunstenaars die hun materialen laten spreken. Door de overrompelende natuur in al haar weergaloze variaties en naar originle reisbestemmingen, ver weg of juist om de doek, die nieuwsgierig maken. Lees de verhalen van oorspronkelijke denkers men een onorthodoxe kijk op het leven en geniet van creatieve ideeen die het leven kleur geven.

Lees ook:  Zo verzorg je jouw palm plant

In de hectiek van de dag biedt dit boek een bron van positieve inspiratie. Het laat je zien hoe mooi de wereld is wanneer je deze niet als vanzelfsprekend beschouwt.

Blijf je altijd verwonderen, zie in het gewone het bijzondere

Bestel hier de boekeditie van Paradijsvogels Magazine.

Boekeditie paradijsvogels

 

Beeld: 123rf

 

 

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down