Misja B. fotografeerde Jeanie (66): “Op mijn leeftijd heb je niet slechts een verleden, maar bovenal een toekomst!”

4551 VIEWS
Misja B. fotografeerde Jeanie (66): “Op mijn leeftijd heb je niet slechts een verleden, maar bovenal een toekomst!”

Straatfotografe en blogger Misja B. liep vlakbij de Noordermarkt in Amsterdam een markante dame tegen het lijf: Jeanie Schulte Nordholt (66). Een personal coach die voorlopig nog niet van plan is om met pensioen te gaan en volop geniet van het leven en van mode, zo vertelt haar in het oog springende verschijning. 

Reizen en werken

Jeanie: “Mijn moeder was Amerikaanse, maar ik ben in Nederland opgegroeid. Wel ga ik ieder jaar een paar weekjes naar New York, samen met mijn dochter. Ik heb al ruim 17 jaar mijn eigen bedrijf. Ik coach onder andere mensen die zich persoonlijk willen ontwikkelen. Ik ben nu weliswaar 66, maar ik blijf nog wel even doorwerken.”

Liefde voor mode

“Mode heeft mij altijd geïnteresseerd. Ik heb ook modeshows gelopen. Niet professioneel, maar voor bevriende ontwerpers en stylisten. Mijn eigen stijl kan ik het best omschrijven als eclectisch, ik zoek in het grote aanbod mijn eigen weg. En ik krijg graag advies van mijn dochter.

Vandaag draag ik ‘nude’ tinten, maar ik heb ook meer kleurrijke items in mijn garderobe. Over het algemeen veel aarde kleuren, donkerblauw en zwart, met af en toe een uitschieter in een fellere kleur. Ik houd van Scandinavische merken, zoals de ontwerpen van Baum und Pferdgarten, Mads Nørgaard, Modstrøm en van mooie materialen zoals zijde, cashmere, wol.”

Lees ook:  Ouder worden in stijl | Nu is het de beurt aan de mannen

Lees verder na de foto >

misja b 3

De Mode Tafel

“Als lid van ICG in Amsterdam (Industrieele Groote Club) (hoort met dubbel e én o) ben ik, samen met een zevental andere leden, actief voor De Mode Tafel. Wij organiseren activiteiten die gerelateerd zijn aan mode. Denk aan lezingen over modegeschiedenis, show, personal styling. Of we organiseren bezoeken aan ontwerpers. Ik vind het erg leuk en interessant om op die manier ook bij de ontwikkelingen in de mode betrokken te blijven.”

Lees verder na de foto’s >

misja b 4

misja b 1

Een toekomst na je 60e

“Ik fotografeer graag, vooral als ik op vakantie ben. Voornamelijk natuurfoto’s of mooie plekken in een stad. Ik plaats deze foto’s op mijn Instagram account. Ook na je 60e is het belangrijk om bezig te blijven en nieuwe dingen te ontdekken. Mijn motto is: Women over 60 don’t just have a past, we have a future.”

Lees verder na de foto >

misja b 5

Geef jezelf af en toe een cadeautje

“Ik houd van mooie accessoires en draag vaak een grote ring. Helaas kan ik niet meer zo goed op hoge hakken lopen, maar er zijn genoeg alternatieven. Zoals deze comfortabele schoenen van Rollie. Deze broek is van Anecdote, de blouse van French Connection, jas van het merk First of August, FoA. Mijn tas is van Michael Kors, een cadeautje voor mezelf.”

Lees ook:  83 en stralend op de voorpagina

misja b 6

misja b 7

Lees voor meer inspirerende verhalen van Misja B. ook haar blog over Greet Moens: een imago- en kleurencoach die anderen graag helpt met het maken van nieuwe, kleurrijke kledingcombinaties.


Fotografe en blogger Misja B. (1952) kun je uittekenen in een streepjesshirt, Francis Kleinbril en fotocamera. Op straat – van Amsterdam tot Kopenhagen en Parijs – fotografeert ze iets oudere hippe mannen en vrouwen dit een gedurfde, eigen stijl hebben. Ze ontfutselt hun modegeheimen en deelt deze op haar blog, samen met de mooiste mode-adresjes en de beste tips uit haar zwarte boekje. Van Vogue tot vintage: hier vind je inspiratie om je eigen stijl (opnieuw) uit te vinden!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Unieke kans: je eigen streetstyle fotoshoot door Misja B.!
8 feestelijke hoeden van creatieve duizendpoot Lenny Moeskops
Marja Koppen (64) laat zien: je hoeft niet rijk te zijn om er goed uit te zien!
Dit is de kleurrijke stijl van straatfotografe en blogger Misja B.