Misja B. fotografeerde Jeanie (66): "Op mijn leeftijd heb je niet slechts een verleden, maar bovenal een toekomst!"

7 september 2017
476

Straatfotografe en blogger Misja B. liep vlakbij de Noordermarkt in Amsterdam een markante dame tegen het lijf: Jeanie Schulte Nordholt (66). Een personal coach die voorlopig nog niet van plan is om met pensioen te gaan en volop geniet van het leven en van mode, zo vertelt haar in het oog springende verschijning. 

Reizen en werken

Jeanie: "Mijn moeder was Amerikaanse, maar ik ben in Nederland opgegroeid. Wel ga ik ieder jaar een paar weekjes naar New York, samen met mijn dochter. Ik heb al ruim 17 jaar mijn eigen bedrijf. Ik coach onder andere mensen die zich persoonlijk willen ontwikkelen. Ik ben nu weliswaar 66, maar ik blijf nog wel even doorwerken."

Liefde voor mode

"Mode heeft mij altijd geïnteresseerd. Ik heb ook modeshows gelopen. Niet professioneel, maar voor bevriende ontwerpers en stylisten. Mijn eigen stijl kan ik het best omschrijven als eclectisch, ik zoek in het grote aanbod mijn eigen weg. En ik krijg graag advies van mijn dochter.

Vandaag draag ik 'nude' tinten, maar ik heb ook meer kleurrijke items in mijn garderobe. Over het algemeen veel aarde kleuren, donkerblauw en zwart, met af en toe een uitschieter in een fellere kleur. Ik houd van Scandinavische merken, zoals de ontwerpen van Baum und Pferdgarten, Mads Nørgaard, Modstrøm en van mooie materialen zoals zijde, cashmere, wol."

Lees verder na de foto >

misja b 3

De Mode Tafel

"Als lid van ICG in Amsterdam (Industrieele Groote Club) (hoort met dubbel e én o) ben ik, samen met een zevental andere leden, actief voor De Mode Tafel. Wij organiseren activiteiten die gerelateerd zijn aan mode. Denk aan lezingen over modegeschiedenis, show, personal styling. Of we organiseren bezoeken aan ontwerpers. Ik vind het erg leuk en interessant om op die manier ook bij de ontwikkelingen in de mode betrokken te blijven."

Lees ook:  Inspiratie van een 98-jarige yogi

Lees verder na de foto's >

misja b 4

misja b 1

Een toekomst na je 60e

"Ik fotografeer graag, vooral als ik op vakantie ben. Voornamelijk natuurfoto's of mooie plekken in een stad. Ik plaats deze foto's op mijn Instagram account. Ook na je 60e is het belangrijk om bezig te blijven en nieuwe dingen te ontdekken. Mijn motto is: Women over 60 don't just have a past, we have a future."

Lees verder na de foto >

misja b 5

Geef jezelf af en toe een cadeautje

"Ik houd van mooie accessoires en draag vaak een grote ring. Helaas kan ik niet meer zo goed op hoge hakken lopen, maar er zijn genoeg alternatieven. Zoals deze comfortabele schoenen van Rollie. Deze broek is van Anecdote, de blouse van French Connection, jas van het merk First of August, FoA. Mijn tas is van Michael Kors, een cadeautje voor mezelf."

misja b 6

misja b 7

Lees voor meer inspirerende verhalen van Misja B. ook haar blog over Greet Moens: een imago- en kleurencoach die anderen graag helpt met het maken van nieuwe, kleurrijke kledingcombinaties.


Fotografe en blogger Misja B. (1952) kun je uittekenen in een streepjesshirt, Francis Kleinbril en fotocamera. Op straat – van Amsterdam tot Kopenhagen en Parijs – fotografeert ze iets oudere hippe mannen en vrouwen dit een gedurfde, eigen stijl hebben. Ze ontfutselt hun modegeheimen en deelt deze op haar blog, samen met de mooiste mode-adresjes en de beste tips uit haar zwarte boekje. Van Vogue tot vintage: hier vind je inspiratie om je eigen stijl (opnieuw) uit te vinden!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down