8 feestelijke hoeden van creatieve duizendpoot Lenny Moeskops

1065 VIEWS
8 feestelijke hoeden van creatieve duizendpoot Lenny Moeskops

Modeblogger en straatfotografe Misja B. heeft graag vrouwen voor haar lens met een eigen stijl en verhaal. Een tijdje terug was het de beurt aan Lenny Moeskops. Een creatieve duizendpoot die zich graag bezighoudt met het maken van sfeervolle hoeden. Haar inspiratie haalt ze overal vandaan, van steden als Venetië tot volken als de Zulu’s.  

Lenny Moeskops

Lenny (1940) is creatief: ze fotografeert, danst en acteert. Haar laatste project is een kookboek: ‘Wat eten de buren‘. Onder het motto ‘wat is er leuker dan bij je buren in de pannen te gluren’ maakte ze een kookboek met recepten uit allerlei verschillende culturen.

Lenny schreef de (wereld)recepten van gewone koks en kokkinnen op, waarna ze de koks fotografeerde. Voor elke kok maakte ze, met (een deel van) de gebruikte ingrediënten, daarnaast een passend hoofddeksel. Dit leuke boek is rechtstreeks te bestellen via Lemo Fotografie.

Een verhaal bij elke hoed

In het verleden maakte Lenny veel hoeden. Deze staan in haar atelier in Amsterdam, samen met veel van de bijzondere kledingstukken die ze ook in de loop der jaren maakte. De hoeden weet ze bovendien ook goed te dragen! In de fotoserie van Misja B. is het prachtig om te zien hoe de hoeden individueel maar ook samen een kleurrijk geheel vormen. Inspiratie om er vaker één te dragen!

1. Uitbundig en carnavalesk

misja b 2

Deze oranje is een van mijn meest uitbundige hoeden, die ik heb gemaakt van wirwar en sinamay. Beide materialen worden vaak gebruikt om hoeden te maken. Het is een feestelijk, bijna carnavalesk exemplaar geworden, waar ik ook veel tule in heb verwerkt.

2. Diva

misja b 3

Dit vilten hoedje, afgezet met pareltjes, geeft een soort Hollywood sfeer. Als ik het op zet, voel ik me een diva. Dat wordt natuurlijk versterkt door de boa die ik erbij draag.

3. Feest

misja b 4

Deze is net zo feestelijk als de oranje hoed, maar door de kleurkeuze iéts minder uitbundig.
Net als de oranje hoed is deze ook gemaakt van wirwar en sinamay, in combinatie met tule en zwarte veren.

4. Á la Frida Kahlo

misja b 5

Frida Kahlo heeft mij geïnspireerd voor dit model met lange vlecht. Ik had er ook een bijpassende jurk bij gemaakt. In de tijd dat ik veel hoeden maakte, heb ik ook vaak aan wedstrijden meegedaan. Zo ook met dit exemplaar.

5. Venetië

misja b 6

‘Maak een hoed met een verwijzing naar een stad of land in Europa’ was de opdracht van de wedstrijd waarvoor ik dit hoedje heb gemaakt. Ik koos Venetië en heb er blauwe en turquoise veren voor gebruikt. Doordat de veren deels over het gezicht vallen verwijst het ook naar de Venetiaanse maskers.

6. Vilt

misja b 7

Dit is een heel eenvoudige vilten hoed. De gaatjes die ik er in verschillende formaten in heb gemaakt, geven een leuk effect en mooie lichtval op het gezicht.

7. Zoeloes

misja b 8

Deze hoed van raffia heb ik gemaakt na een reis door Zuid-Afrika. De Zulu’s hebben mij hiervoor geïnspireerd. Het rode lusje is er uit heel praktische oogwenk aangemaakt: het wordt gebruikt om de hoed te kunnen ophangen aan een spijker aan de muur.

8. Vogeltje

misja b 9

In een winkeltje heb ik dit oudroze veren vogeltje opgescharreld, het is heel teer. Door de voile wordt het diertje een beetje beschermd, als in een kooitje.

9. Ondeugend

misja b 10

De zwart-wit vegen zaten al in het vilt. Ik heb er gebruik van gemaakt en de pet zo gesneden dat de vegen goed tot hun recht komen. Ik kan ‘m ook andersom dragen, dan heb ik een soort pothoed. Het is daardoor een heel draagbaar exemplaar geworden.

10. Hollywood

misja b 11

Dit glamorous exemplaar heb ik ook gemaakt voor een wedstrijd. Het thema was ‘Filmsterren’. Het materiaal dat ik heb gebruikt is sinamay, afgezet met witte veren.

Inuit

misja b 12

De Inuit hebben mij geïnspireerd om dit zwart-witte hoedje te maken. Het leer en de zwarte gitjes heb ik gecombineerd met kunstbont. Ik werk nooit met echt bont.

Ben je geïnspireerd door Lenny en wil je zelf ook een hoed maken? Deze website geeft leuke en nuttige tips.

Lees ook:  De schoonheid van vrouwen en vogels

Fotografe en blogger Misja B. (1952) kun je uittekenen in een streepjesshirt, Francis Kleinbril en fotocamera. Op straat – van Amsterdam tot Kopenhagen en Parijs – fotografeert ze iets oudere hippe mannen en vrouwen dit een gedurfde, eigen stijl hebben. Ze ontfutselt hun modegeheimen en deelt deze op haar blog, samen met de mooiste mode-adresjes en de beste tips uit haar zwarte boekje. Van Vogue tot vintage: hier vind je inspiratie om je eigen stijl (opnieuw) uit te vinden!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Unieke kans: je eigen streetstyle fotoshoot door Misja B.!
Marja Koppen (64) laat zien: je hoeft niet rijk te zijn om er goed uit te zien!
Misja B. fotografeerde Jeanie (66): “Op mijn leeftijd heb je niet slechts een verleden, maar bovenal een toekomst!”
Dit is de kleurrijke stijl van straatfotografe en blogger Misja B.