Prachtige minuscule replica’s van iconische werken

894 VIEWS
Prachtige minuscule replica’s van iconische werken

Uit een voorliefde voor kunst schildert Ilaria Lafronza onder andere minuscule replica’s van de meest iconische werken van grote schilders. Aan één enkele muur heb je genoeg om zo alle museumschatten van de wereld in huis te hebben …

Het leuke is dat Ilaria haar kunstwerkjes niet maakt om bij haar thuis aan de muur te hangen. Ook maakt ze ze niet om te verkopen. Ilaria schildert om vervolgens haar miniaturen weg te geven! Waarom doet ze dat?

Als kind gaf ik altijd al kleine tekeningen als cadeautjes weg, gewoon om iemand te laten glimlachen. Ik vond het idee dat mensen iets van mij met zich mee namen en als hun eigendom gingen ervaren erg mooi. De wil om altijd bij iemand te zijn werd op een gegeven moment een echt project dat zich nu langzamerhand verspreidt over de wereld. Ik verover de wereld als het ware met mijn mini canvasjes.

hayez
Hayez

KlimtKlimt

Klimt 2Klimt

magritteMagritte

Schermafdruk 2018-04-06 09.38.19

Kahlo

Miro

Miró

monetMonet

monet 2Monet

PicassoPicasso

dali

Dalí

Van Gogh

Van Gogh

Van Gogh2

Dat het nog kleiner kan bewijst Brooke Rothshank met haar miniatuurtekeningen van allerlei dieren. Haar kunstwerkjes zijn vaak niet groter zijn dan een vingernagel.

MEER INSPIRATIE

Deze beeldige miniatuurtekeningen zijn niet groter dan een muntje
De bijzondere postzegels van Bhutan zijn kleine kunstwerken
Bijzondere glaskunst zo klein als je duim
Deze kunstenaar brengt jeugdherinneringen tot leven in levensechte miniaturen