Bijzondere glaskunst zo klein als je duim

1571 VIEWS
Bijzondere glaskunst zo klein als je duim

Glaskunstenaar Kiva Ford is begonnen in de wetenschap. Voor veel wetenschappelijk onderzoek is uniek, minutieus glaswerk van groot belang: zonder de juiste instrumenten geen onderzoek. Hoewel hij nog steeds actief betrokken is in dit vakgebied vertaalt Kiva zijn expertise ook naar zijn prachtige kunst. Van wijnglazen, bekers, kelken en vazen, niets is hem te gek om te produceren in miniatuur-formaat!

Met ware wetenschappelijke precisie maakt Kiva kleurrijke creaties zo groot als je duim. Hij is een meester in het bedwingen en vormen van glas.

artikel gaat verder onder de foto’sminiatuur glaskunst 2

miniatuur glaskunst 3

miniatuur glaskunst 4

Zie de kunstenaar werken aan zijn miniatuur glaskunst

Glasblazen als discipline is betoverend om naar te kijken. Er komt uitermate veel ervaring en concentratie bij kijken, wat prachtig naar voren komt in de onderstaande video, waar we Kiva aan het werk kunnen zien.

Overig werk

Naast zijn prachtige miniaturen maakt Kiva ook groter werk (vaak met een knipoog naar de wetenschap) en gebruiksvoorwerpen, van glazen en vazen tot schitterende sieraden die ook te koop zijn op zijn Etsy. We geven hieronder een verdere impressie van zijn grotere kunstwerken. Hij is ook actief op Instagram, Facebook en Pinterest, ontzettend leuk om een kijkje te nemen!

miniatuur glaskunst 10

miniatuur glaskunst 9

miniatuur glaskunst 8

miniatuur glaskunst 7

Er zijn nog veel meer kunstenaars die op miniatuurformaat werken. Bekijk ook eens deze tekeningen, ze zijn niet groter dan een muntje! Ook deze pottenbakker en origami-kunstenaar werken op bijzonder kleine schaal. 

MEER INSPIRATIE

Een ode aan de orchidee in bijzondere glaskunst
Er stroomt een rivier van glas door deze handgemaakte houten tafels
Deze boomstammen krijgen een nieuw leven als prachtige vaas
Dit huisje midden in het bos is volledig gemaakt van glas-in-lood ramen