Bijzondere glaskunst zo klein als je duim

3 mei 2018
280

Glaskunstenaar Kiva Ford is begonnen in de wetenschap. Voor veel wetenschappelijk onderzoek is uniek, minutieus glaswerk van groot belang: zonder de juiste instrumenten geen onderzoek. Hoewel hij nog steeds actief betrokken is in dit vakgebied vertaalt Kiva zijn expertise ook naar zijn prachtige kunst. Van wijnglazen, bekers, kelken en vazen, niets is hem te gek om te produceren in miniatuur-formaat!

Met ware wetenschappelijke precisie maakt Kiva kleurrijke creaties zo groot als je duim. Hij is een meester in het bedwingen en vormen van glas.

artikel gaat verder onder de foto'sminiatuur glaskunst 2

miniatuur glaskunst 3

miniatuur glaskunst 4

Zie de kunstenaar werken aan zijn miniatuur glaskunst

Glasblazen als discipline is betoverend om naar te kijken. Er komt uitermate veel ervaring en concentratie bij kijken, wat prachtig naar voren komt in de onderstaande video, waar we Kiva aan het werk kunnen zien.

Overig werk

Naast zijn prachtige miniaturen maakt Kiva ook groter werk (vaak met een knipoog naar de wetenschap) en gebruiksvoorwerpen, van glazen en vazen tot schitterende sieraden die ook te koop zijn op zijn Etsy. We geven hieronder een verdere impressie van zijn grotere kunstwerken. Hij is ook actief op Instagram, Facebook en Pinterest, ontzettend leuk om een kijkje te nemen!

miniatuur glaskunst 10

miniatuur glaskunst 9

miniatuur glaskunst 8

miniatuur glaskunst 7

Er zijn nog veel meer kunstenaars die op miniatuurformaat werken. Bekijk ook eens deze tekeningen, ze zijn niet groter dan een muntje! Ook deze pottenbakker en origami-kunstenaar werken op bijzonder kleine schaal. 

Lees ook:  Wordt één met de natuur in dit schitterende glazen huis

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings