Deze beeldige miniatuurtekeningen zijn niet groter dan een muntje

24 november 2019
293
mini tekening

In haar project schilderijen voor mieren ging Lorraine Loots de uitdaging aan een jaar lang iedere dag een mini tekening te maken. Na dit project is de Zuid-Afrikaanse niet meer opgehouden en staat haar Instagram vol met nieuwe verbazingwekkend gedetailleerde kleinkunst. 

Mini tekening met een thema

Sinds kort is Lorraine met thema's gaan werken zodat haar vele volgers op Instagram weten wat ze per dag te wachten staat. Zo staat MicrocosmMonday bijvoorbeeld in het teken van het sterrenstelsel, de aarde en de andere planeten en passeren op Fursday enkel en alleen dieren met vacht de revue.

Microcosm Monday

mini tekening

mini tekening

mini tekening

mini tekening

Deze mini tekening kwam langs op één van de afgelopen Fursday's

Screenshot 2018-02-19 14.34.32

Screenshot 2018-02-19 14.24.13

Haar andere afbeeldingen beslaan ook veel stadsgezichten

mini tekening

mini tekening

mini tekening

mini tekening

mini tekening

Een betoverende mini tekening van Chicago in de maak. Klik op de foto om af te spelen

Op Free Friday zijn de mogelijke onderwerpen oneindig

mini tekening

mini tekening

Screenshot 2018-02-19 14.25.45

mini tekening

mini tekening

mini tekening

mini tekening

mini tekening

mini tekening

Lorraine is niet de enige kunstenaars met een voorliefde voor de mini tekening. De kunstenares in dit artikel ontdekte per ongeluk haar passie voor tekenen in het klein. En met klein bedoelen we ook écht klein: Haar werk is nooit groter dan 3 centimeter. Ook deze kunstenares heeft een bijzonder vaste hand. Bijzonder hoe gedetailleerd de gezichtsuitdrukkingen en vacht van de dieren gevangen kunnen worden op zo'n klein canvas. 

Lees ook:  Oude prenten uit collecties van musea om gratis als kleurboek te downloaden

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings