Mini-schilderijtjes in olieverf op stenen

21 februari 2017
599

Yana Khachiyan is autodidact kunstenares en maakt olieverfschilderijen in miniatuur op kiezels. Vrienden en familie nemen inmiddels van over de hele wereld stenen voor haar mee wanneer ze op reis zijn, daardoor is haar collectie vrij gevarieerd. Yang schildert ook een breed palet aan voorstellingen: van landschappen tot dieren en fantasierijke scènes.

Zelf zegt ze hierover: "Twee jaar geleden begon ik met het schilderen op stenen. Nu is het mijn dagelijkse passie. Het is iets dat me nooit verveeld. Ik kan vele uren spenderen an het uitwerken van een kleine detail en er nog steeds blij van worden."

Ze schildert vooral 's nachts. "Soms begin ik in de avond, en voordat ik het weet wordt het alweer licht buiten..." Eén kunstwerkje kost Yana tussen een paar uur een paar dagen om te maken, afhankelijk van de complexiteit van de voorstelling.

Ze zijn te koop via Etsy, we zetten hieronder een paar van de mooiste op een rij. Onderaan de pagina staat ook een filmpje waarin je ziet hoe ze werkt.

yana yana2 yana3 yana4 yana5 yana6 yana7 yana8 yana10 yana12 yana13

https://www.facebook.com/KhachikYana/videos/1829436730631489/

 

Lees ook:  De mooiste stillevens

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down