Mijn eigen, eerlijke ervaring met een detoxkuur van Sap.je

10 oktober 2020
346
sapvasten

Detoxen, cleansen, ontgiften,… iedereen heeft er al wel eens van gehoord. Tijdens dit proces wordt het lichaam gereinigd van afvalstoffen en gifstoffen zodat je je terug gezond en fit voelt. Er zijn tal van manieren waarop dit kan gebeuren, gaande van vasten, darmspoelingen, kleikuren tot sapjeskuren. Aangezien we nu toch allemaal thuiszitten en onze gezondheid een hedendaags topic is geworden, heb ik besloten om mezelf te “detoxen” met een detox kuur van 3 dagen.

Hoe werkt het?

Een detox kuur is niet essentieel voor de reiniging van je lichaam, maar langs de andere kant lijken er toch heel wat voordelen aan verbonden.

Op de site waar ik mijn kuur heb besteld (www.sap.je) staan tal van voordelen opgesomd die zeker de moeite zijn om eens te bekijken. Enkele zal ik hieronder vermelden.

Doordat je enkel sapjes mag drinken tijdens de kuur, moet je die lekkere snoepjes en chocolaatjes toch wel aan de kant schuiven voor enkele dagen. Je lever en nieren kunnen zo hun werking nog beter uitvoeren waardoor het reinigingsproces vlotter verloopt. Omdat ons lichaam meer gifstoffen te verwerken heeft dan ooit tevoren (denk maar aan medicatie, alcohol, conserveringsmiddelen, additieven,…) is deze “break” van ongezonde voeding meer dan ooit welkom.

Daarboven bevatten de sapjes een heleboel vitaminen, mineralen en antioxidanten die je immuunsysteem een boost geven, wat in tijden van een pandemie zeker niet overbodig is.

Mijn persoonlijke ervaring

Zoals al eerder gezegd heb ik mijn sapjes besteld op de site van Sapje. Eerst geloofde ik niet echt in deze detoxkuren, maar nadat ik hun site een grondig had gelezen, besloot ik het toch een kans te geven. Op vrijdagavond had ik mijn bestelling geplaatst en de volgende dag was mijn bestelling al aangekomen. Dat weekend heb ik mijn lichaam “gepretoxed” (minder koffie, alcohol, bewerkte voedingsmiddelen) zodat ik helemaal klaar was om eraan te beginnen. De sapjes waren supervers en zaten boordevol gezonde groenten en fruit. Ik had eerst wat schrik van de smaak, maar dit was echt helemaal niet nodig want ze waren ook nog eens echt lekker.

Lees ook:  Lichtkunst van kalebassen

Waar ik dus maandag met volle moed was begonnen, was het woensdag toch al wat moeilijker, maar ik heb het de 3 volle dagen volgehouden.

Welnu, ik kan eerlijk zeggen dat ik echt blij ben dat ik dit heb gedaan. Ik voel me supergezond en gereinigd. Mijn huid straalt veel meer en ik heb terug meer energie. Ook dacht ik dat ik meteen hierna terug in de chocolade ging vliegen, maar deze kuur heeft me doen helpen gezondere keuzes te maken. Natuurlijk geniet ik nog steeds graag van een goeie vettige friet met mayonaise, maar ik merk dat ik ook meer zin heb in een stuk fruit of verse groentjes. Al bij al was het dus een positieve ervaring en een goede manier om deze tweede lockdown gezond in te zetten.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down