Mijn eerste keer... van gekleurd naar grijs

27 september 2015
295
grijs haar

Al ruim 30 jaar verf ik mijn haar. Heel in het begin was ik alleen maar bezig de trends te volgen: rood, bruin, paars, low lights of high lights. Later ontstond er een hoger doel, het maskeren van de eerste grijze haren. Mijn natuurlijke haarkleur is zwart en elke grijze haar voelt als een ‘Fremdkörper’. Lang ging ik die ongewenste vreemdelingen te lijf met verf. Maar de plukken grijs worden talrijker en neigen zelfs naar wit. Is dan nu de tijd gekomen grijs te accepteren? Het zou wel een goed moment zijn: grijs is in. Jonge mensen verven hun weelderige haardossen grijs; leuk om op mijn zestigste echt hip te zijn!
[quote text_size="medium"]
Het toelaten van grijs zie ik dan maar als een volgende fase en ik grijp de kans mijn hele styling een beetje aan te passen
[/quote]
Het proces naar ouder worden kondigde zich onopvallend aan. Eerst kwam de leesbril (‘waarom ondertitelen ze toch steeds kleiner?’). Toen volgde het gênante urineverlies bij elke niet te stuiten lachbui (‘mijn god, ik wil geen Tena-lady’). Daarna werden rimpels en plooien zichtbaar, en werd mijn enige trots, mijn decolleté, een droog landschap!
Telkens was het even slikken. Maar geheel onverwachts en bijzonder welkom, ontdekte ik ook enige voordelen: minder stress, meer zelfvertrouwen, meer - excusez le mot - schijt aan alles. Het toelaten van grijs zie ik dan maar als een volgende levensfase. Ik grijp de kans om mijn hele styling een beetje aan te passen: de lipstick wordt fel rood, de oogschaduw diep zwart.
Ook mijn kleding moet worden afgestemd op grijs: de opzichtig oranje winterjas is al gekocht, net zoals de slim-fit in kleurige print. Een nieuwe outfit is natuurlijk een leuke bijkomstigheid.
[quote text_size="medium"]
Zie het maar als een metafoor voor mijn persoonlijke groei
[/quote]
Mijn besluit staat vast, de afspraak met de kapper is gemaakt: ik ga voor overtuigend grijs. Daarbij, grijs is zachter dan zwart: ik ben ook zachter dan 20 jaar geleden en grijs staat voor: wijs, intelligent en betrouwbaar. Zie het maar als een metafoor voor mijn persoonlijke groei.
 
Margie Rhemrev vult haar leven met betekenisvolle ervaringen en ontmoetingen. Zowel privé als in haar werk daagt ze zichzelf en anderen uit om grenzen te verleggen en het leven in al haar facetten te omarmen. In 'Mijn eerste keer...' vertelt ze over haar avonturen, en illustreert ze op sprekende wijze dat er altijd en in iedere levensfase wel wat nieuws te ontdekken is.

Beeld: Lina Hayes via Flickr.com (aangepast)
Lees ook:  Beginnende yoga oefeningen die je thuis kunt uitvoeren

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings