Mijn eerste keer... op de e-bike

6 augustus 2015
296

De verleiding is groot om, net als mijn vriendinnen, een e-bike aan te schaffen. Daar waar ik hard moet werken bij tegenwind en hellinkjes, fietsen de vriendinnen vrolijk en uitvoerig babbelend naar boven, niet gehinderd door ademnood en zuurstoftekort. Ze zeggen dat ze zich ook heus wel moeten inspannen, maar ik als sportieve fietser vind dat die inspanning geen naam mag hebben. Bij de lichtste ondersteuning van de elektromotor, spannen zij zich nog steeds stukken minder in dan ik op mijn gewone Gazelle Chamonix C8.
[quote text_size="medium"]
"Weet u wat mevrouwtje, u mag een weekje een e-bike van ons lenen; kijk maar hoe het bevalt"
[/quote]
Eigenlijk stoor ik me aan mensen die geruisloos en met nonchalante blik aan mij voorbij gaan op hun e-bike. Het is natuurlijk jaloezie. Ik woon in de provincie en het lijkt wel of oud én jong op een e-bike rijdt. Ik bespreek mijn bedenkingen met mijn fietsenman. Ik ken hem al twintig jaar. ‘Weet u wat mevrouwtje, u mag een weekje een e-bike van ons lenen; kijk maar hoe het bevalt’. Ik accepteer het aanbod en, alleen omdat dit een gratis buitenkansje is, zie ik ook het ‘mevrouwtje’ door de vingers.
[quote text_size="medium"]
"Actieve zit, sportief licht frame, op de Koga oog ik als een jonge godin"
[/quote]
Ik krijg een super lichte Koga te leen. Hij oogt sportief, heeft een actieve zit en 10 versnellingen. Bij elke schakeling maakt de fiets een klein schokje en merk ik meteen dat ik me minder hoef in te spannen; de trappers gaan als vanzelf. Onbezweet kom ik aan op mijn werk. Ik moet toegeven, dit scheelt tijd: op de hoogste versnelling ga ik 25 km per uur en dat zonder zweetplekken of zweetgeur. Een ander pluspunt (al zeg ik het zelf): de fiets staat me goed. Actieve zit, sportief licht frame, op de Koga oog ik als een jonge godin. Ik maak langere fietstochtjes, val niets af, toegegeven, maar ben wel gezond bezig, buiten in de natuur.
[quote text_size="medium"]
"Na een week fietsluxe bedank ik vriendelijk maar resoluut voor de e-bike"
[/quote]
Toch bedank ik na een week fietsluxe vriendelijk maar resoluut voor de e-bike. Ik denk hierbij aan de wijze woorden van professor Scherder. Hij leert ons dat lichaamsbeweging niet alleen ons lijf maar ook ons brein in conditie houdt: ‘bewegen is niet alleen van belang voor uw slanke lijn, maar zeker ook voor de conditie van uw brein!' Ik geloof hem. Ik ben nu 60. Wellicht dat de e-bike over twintig jaar uitkomst biedt, maar vooralsnog kies ik voor een gezond lijf & brein en koester ik mijn ‘old school’ Gazelle Chamonix C8.
Naar aanleiding van dit experiment van Margie zijn wij benieuwd: rijdt u al fluitend rond op een e-bike of doet u niet mee aan de rage? Reageren kan onderaan de pagina! 
[hr]
Margie Rhemrev vult haar leven met betekenisvolle ervaringen en ontmoetingen. Zowel privé als in haar werk daagt ze zichzelf en anderen uit om grenzen te verleggen en het leven in al haar facetten te omarmen. In 'Mijn eerste keer...' vertelt ze over haar avonturen, en illustreert ze op sprekende wijze dat er altijd en in iedere levensfase wel wat nieuws te ontdekken is.
[hr]
Benieuwd naar de volgende 'eerste keer' van Margie Rhemrev? Vul uw e-mailadres in en ontvang een bericht wanneer haar volgende artikel verschijnt.
[mc4wp_form id="21216"]
[hr]
Beeld: 'bike' van K. Hurley via Flickr.com

Lees ook:  Brabantse verhalen in een gratis wandel- en fietsapp

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden opa

Zo laat je jouw Toscaanse Jasmijn bloeien!

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings