Mijn eerste keer… alleen op reis

1032 VIEWS
Mijn eerste keer… alleen op reis

‘Shit de vakantie gaat niet door’ was mijn eerste gedachte toen ik hoorde dat mijn vriendin ziek was. Niet veel later veranderde dat in ‘niet kinderachtig doen, je kunt best alleen’ en ‘toon nu maar eens een beetje lef’.

“Toen ik zei dat ik de hoop op ‘a fine man’ heb opgegeven, stelde ze voor haar broer naar het hotel te sturen”

Dus: op naar New York. Was ik in het vliegtuig vooral nieuwsgierig naar wat ging komen, eenmaal geland op Newark Airport voelde ik een licht paniekwolkje in mijn maag. Het wolkje loste gelukkig snel op, mede door het hilarische gesprek in de taxi met chauffeur Denize. Ze vroeg wat ik ging doen in mijn eentje in New York. ‘I bet you find a fine man’. Toen ik zei dat ik de hoop op ‘a fine man’ heb opgegeven, stelde ze voor haar broer naar het hotel te sturen. ‘Just to show you around’ en ze somde zijn prachtige eigenschappen op: knap, royaal, humor, kent Manhattan op z’n duimpje én ‘he knows women’. Hoewel het aanbod best aanlokkelijk klonk kon ik me, deels gezien het uiterlijk en de uitstraling van Denize, niet voorstellen dat haar broer een verrijking van mijn leven zou zijn; ik sloeg haar aanbod af. Alleen in New York is alleen in New York!

“Het ontbijt serveerde hij in een gebloemde jumpsuit, later op de dag deed hij boodschappen in korte broek met hagelwit shirt en hoge hakken”

De B&B in 93rd Street was prachtig; eigenaar Brian hartelijk en excentriek. Het ontbijt serveerde hij in een gebloemde jumpsuit, later op de dag deed hij boodschappen in korte broek met hagelwit shirt en hoge hakken. Liefhebbers keken verrukt naar zijn opgezwollen spiermassa. Wonderlijke man en toch voelde ik me op mijn gemak. Wat is mooier dan vanuit een huiselijke sfeer (ik kreeg boterhammen mee voor onderweg), een wereldstad te ontdekken.

“Het fijnste van alleen op reis vond ik, dat ik van mezelf ook eens een hele dag niets mocht doen”

Natuurlijk ga ik wel vaker alleen op stap. Naar theater, film, feestjes. Maar een hele week solo in het buitenland, dat had ik niet eerder gedaan. Het fijnste van alleen op reis vond ik, dat ik van mezelf ook eens een hele dag niets mocht doen. Geen schuldgevoel, geen teleurgestelde reispartner die meer actie wil. Voor mij hoeft het leven niet altijd nuttig te zijn of een doel te hebben. Er is een tijd om te werken, anderen te helpen, te protesteren tegen grexit, fanatiek te sporten én er is een tijd voor echt niets doen. Gewoon op een bankje zitten, beetje kijken, sigaretje en genieten van onbevangen ontmoetingen.

Lees ook:  Daten na je 65ste | Angelina

Ik ben niet een echte ‘loner’. Ik houd van gezelschap, heb een gevarieerde vriendenkring. Maar tussen die levendigheid door, is het best lekker om een keer alleen op pad te gaan. Om zelf initiatief te nemen, je best doen om contact te maken, te vertrouwen op je eigen kunnen en niet te leunen op kennis en kracht van vriend of vriendin. Conclusie van dit ‘experiment’: voor herhaling vatbaar!


Margie Rhemrev vult haar leven met betekenisvolle ervaringen en ontmoetingen. Zowel privé als in haar werk daagt ze zichzelf en anderen uit om grenzen te verleggen en het leven in al haar facetten te omarmen. In ‘Mijn eerste keer…’ vertelt ze over haar avonturen, en illustreert ze op sprekende wijze dat er altijd en in iedere levensfase wel wat nieuws te ontdekken is.


Benieuwd naar de volgende ‘eerste keer’ van Margie Rhemrev? Vul uw e-mailadres in en ontvang een bericht wanneer haar volgende artikel verschijnt.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Waarom iedere dag mediteren goed voor je is
Het Pieterpad bewandelen | Dit moet je weten
Waarom yoga in de natuur goed voor je is
De dagelijkse routine van briljante geesten