Migratie in de sneeuw: duizenden rendieren trekken zuidwaarts

26 januari 2016
472

De jaarlijkse migratie in de Afrikaanse serengeti is een bekend fenomeen. Maar wist u dat ook hoog boven de evenaar dergelijke taferelen plaatsvinden? Ieder jaar trekken duizenden rendieren uit het hoge noorden zuidwaarts om te overwinteren. In een langgerekte colonne ploegen ze door de sneeuw, ze doen twee maanden over deze tocht naar het zuiden (laten we zeggen "zuiden", want alhoewel deze term doet denken aan tropische temperaturen is het in het zuiden van Noorwegen in de winter uiteraard nog steeds hartstikke koud. Alles is relatief..!), om vervolgens weer noordwaarts te keren. Fotograaf Jan Helmer Olsen maakte onderstaande film met een drone. Waanzinnig om te zien!

[hr]

Bekijk ook: Magische overnachtingen in de sneeuw van Fins Lapland

fins lapland overnachten sneeuwiglo

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  De geschiedenis herleeft in de bergen van Noorwegen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down