Mieke | Mijn elektrisch ros

3 februari 2015
131

Paardrijden gaat voorlopig niet meer en lopen gaat ook niet zo lekker, maar ik moet bewegen. Dus heb ik voor mezelf, toen het nog lekker weer was, maar eens een fiets aangeschaft. Een elektrisch ros, een stalen troost. Het was nodig: op een gewone fiets was ik niet meer vooruit te branden met al die heuvels in de buurt.
Mensen kunnen het overigens niet direct zien dat mijn fiets elektrisch is; de accu is verborgen onder een stel fietstassen. Dat heb ik niet expres gedaan om mijn eer hoog te houden, maar het heeft zeker zijn voordelen. Soms denken mensen dat ik hen op eigen kracht voorbij rijd. Dat zie ik dan aan die verbaasde blikken als ik langs fiets. Uiteraard valt het kwartje een moment later, maar voor even heb ik het gevoel dat ik weer snel ben.
[quote text_size="medium"]
"Alles vaart  er wel bij. Ook mijn fietstochten met vrienden die nog op de racefiets zitten, want ik kan ze nu zonder problemen bijhouden"
[/quote]
Zo’n fiets is ideaal in veel opzichten. Hij gaat er niet vandoor, je kunt op je gemak de wijde omgeving verkennen, lekker opschieten en je krijgt frisse lucht. Ik ben ook weer meer mijn eigen baas. Dat gevoel is namelijk ver te zoeken als ik nauwelijks de heuvel op kom. Met zo’n handige trapondersteuning kan ik nu weer grote afstanden afleggen, wel 60 kilometer als het even moet.
En het moet; want ik wil in beweging blijven! Niet alleen mijn spieren en gewrichten, maar ook het humeur, hart, hersenen en mijn gewicht blijven op peil. Alles vaart  er wel bij. Ook mijn fietstochten met vrienden die nog op de racefiets zitten, want ik kan ze nu zonder problemen bijhouden.
[quote text_size="medium"]
"Toch staat de fiets nu al wekenlang onder het afdakje in de tuin. Niet omdat het te koud is, maar omdat ik een nieuwe heup heb"
[/quote]
Ook kom ik leuke mensen tegen en ontdek nieuwe weggetjes zoals de fietsroute over de hemelse berg in Oosterbeek en de route langs de rijn naar Arnhem. Langs het Renkumse beekdal staan, weet ik nu, prachtige beelden in de natuur: een grote houten bol midden in een bosmeer,  een metalen libelle die onder een boomtak hing, een hert met een klein kind erop bij een boerderij.. zo zie je nog eens wat. En het geeft meer energie en inspiratie dan  het nieuws op tv.
[quote text_size="medium"]
"Ik heb de accu opgeladen en hij staat klaar om te gaan. Maar ik durf nog niet te fietsen"
[/quote]
Toch staat de fiets nu al wekenlang onder het afdakje in de tuin. Niet omdat het te koud is, maar omdat ik een nieuwe heup heb! De chirurg heeft het oude bot eruit gezaagd en een nieuwe heup geplaatst. Hij heeft een pin in mijn rechterbeen geduwd, daarop een stalen bol geschroefd en die nauwgezet in de kom van mijn bekken gezet. Zo. Na slechts twee dagen mocht ik weer naar huis omdat ik met krukken al snel vooruit kon.
Het is echter even wennen voordat het, letterlijk, allemaal weer een beetje loopt. De afgelopen zes weken ben ik dus die hele fiets vergeten totdat ik hem een paar dagen geleden tegenkwam in de tuin. Verdraaid, dat is waar ook, dacht ik. Ik heb een elektrische fiets! Zal ik er op gaan rijden? Ik heb de accu opgeladen en hij staat klaar om te gaan. Maar ik durf nog niet te fietsen. Als ik slecht ter been blijft kan ik altijd nog een scootmobiel kopen of leasen online, zo ben ik toch een stuk mobieler, ook als ik niet meer durf te fietsen.
Kan ik, als ik ineens moet remmen, mijn been plotseling uit steken en mijn voet stevig op de grond plaatsen. Kan ik dat net zo snel als vroeger? Ja natuurlijk, zeg ik dan tegen mezelf. Dat kun je, maar het hoeft niet vandaag. Eerst nog even zorgen dat mijn eigen accu weer opgeladen is.
[hr]
Mieke Vollenhoven was 30 jaar coach, trainer en auteur. Met daarnaast een hobby als beeldend kunstenaar is ze een veelzijdige paradijsvogel. Zij ziet de uitdaging van ouder worden in het steeds meer verbinden van haarzelf met wie ze is, met wie de ander is en met de wereld die ze waarneemt. Op Paradijsvogels Magazine neemt ze u mee in deze ontdekkingstocht, in haar verhalen vergezeld van een gezonde dosis dichterlijke vrijheid. Want ouder worden is tenslotte ook maar net hoe je het bekijkt.

Lees ook:  6 mooie levenslessen van Audrey Hepburn over echte schoonheid

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings