Middernachtzon in IJsland | Film

1611 VIEWS
Middernachtzon in IJsland | Film

Van fotograaf Henry Jun Wah Lee lieten we eerder deze schitterende opname van een zonnestorm zien. Deze keer reisde hij opnieuw naar IJsand en laat hij u in minder dan 5 minuten zien hoe mooi dit land is. “Het licht bij de middernachtzon is een surrealistische en onvergetelijke ervaring,” vertelt Lee. “Roze, paarse en oranje tinten die bij een normale zonsop- of ondergang slechts enkele minuten de lucht kleuren, kunnen hier urenlang vlammen.”

Hoewel het lijkt alsof dit filmpje met minimale moeite gemaakt is, kwam Lee wel wat uitdagingen tegen in het creatieve proces. “Het duurde 2 weken om dit filmpje te maken, en het was niet makkelijk om de beste plekken te vinden om deze beelden te schieten. We hebben door weer en wind door de natuur gereden, in het zuidelijke deel van IJsland stormde het aan een stuk door. We moesten goed bedenken op welke plek het wanneer het meest gunstig zou zijn om dit licht te vangen, rekening houdend met de vele microklimaten in dit land. Elke dag bracht een nieuw en onverwacht avontuur!”

Hij noemde het filmpje toepasselijk ‘Odyssee’: “Uiteindelijk gaat de odyssee meer over de reis en de ervaring zelf, dan over de bestemming”.

Lees ook:  Dansen in de lucht

henry lee ijsland henry lee ijsland3 henry lee ijsland4 henry lee ijsland5


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

4 seizoenen in 40 seconden
Een luchtige tegenhanger van mindfulness: Claudia de Breij geeft cursus mindlessness
Video | 93-jarige man wordt herenigd met zijn band
Video | De prachtige natuur op zee in 80.000 foto’s