Middernachtzon in IJsland | Film

29 februari 2016
274

Van fotograaf Henry Jun Wah Lee lieten we eerder deze schitterende opname van een zonnestorm zien. Deze keer reisde hij opnieuw naar IJsand en laat hij u in minder dan 5 minuten zien hoe mooi dit land is. "Het licht bij de middernachtzon is een surrealistische en onvergetelijke ervaring," vertelt Lee. "Roze, paarse en oranje tinten die bij een normale zonsop- of ondergang slechts enkele minuten de lucht kleuren, kunnen hier urenlang vlammen."

Hoewel het lijkt alsof dit filmpje met minimale moeite gemaakt is, kwam Lee wel wat uitdagingen tegen in het creatieve proces. "Het duurde 2 weken om dit filmpje te maken, en het was niet makkelijk om de beste plekken te vinden om deze beelden te schieten. We hebben door weer en wind door de natuur gereden, in het zuidelijke deel van IJsland stormde het aan een stuk door. We moesten goed bedenken op welke plek het wanneer het meest gunstig zou zijn om dit licht te vangen, rekening houdend met de vele microklimaten in dit land. Elke dag bracht een nieuw en onverwacht avontuur!"

Hij noemde het filmpje toepasselijk 'Odyssee': "Uiteindelijk gaat de odyssee meer over de reis en de ervaring zelf, dan over de bestemming".

henry lee ijsland henry lee ijsland3 henry lee ijsland4 henry lee ijsland5

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Adembenemende luchten van Australië

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings