Met 10 verdiepingen is dit de grootste boomhut ter wereld

3161 VIEWS
Met 10 verdiepingen is dit de grootste boomhut ter wereld

De Minister’s treehouse in Crossville, Tennessee is de grootste boomhut ter wereld. De 65-jarige dominee Horace Burgess begon in 1993 aan de bouw van het reusachtige bouwwerk en timmerde er 15 jaar lang op los. Volgens hem zal het echter altijd een werk in uitvoering zijn. De reden om aan dit grote project te beginnen? Een visioen.

Toen Burgess op een dag aan het bidden was, kreeg hij een boodschap van God: ‘Als je een boomhut bouwt, zorg ik ervoor dat je nooit zonder materiaal komt te zitten’. En dat is gelukt. De boomhut is inmiddels 30 meter hoog en rond de 800m². Het heeft 10 verdiepingen, 80 kamers en er is ook een kerk en een basketbalveld in de boomhut te vinden. De hut is gebouwd in een nog levende witte eikenboom  met een hoogte van 25 meter en wordt ondersteund door nog zes andere eiken. Het gigantische bouwwerk is gemaakt van vrijwel alleen maar gerecyclede materialen en in elkaar getimmerd met 268.000 spijkers. Het was echter niet allemaal ‘een cadeau van God’, want hij heeft rond de $14.000 gespendeerd aan de bouw.

Helaas is de boomhut sinds 2012 gesloten voor bezichtiging omdat het niet aan de brandveiligheidsvoorschriften voldeed. Gelukkig kunnen we wel nog genieten van de foto’s.

Lees ook:  In dit Deense bos wandel je tussen de boomtoppen op 45 meter hoogte

grootste boomhut7grootste boomhut8  grootste boomhut6 grootste boomhut  grootste boomhut5 grootste boomhut2grootste boomhut3

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Creatieve uitspattingen op middeleeuws perkament
Perzische tapijten van opgerold papier
Pointillisme sleepte deze kunstenaar door zijn zware revalidatie
Optische illusies van hout: dit is namelijk geen klei….