Met 10 verdiepingen is dit de grootste boomhut ter wereld

13 augustus 2019
323

De Minister’s treehouse in Crossville, Tennessee is de grootste boomhut ter wereld. De 65-jarige dominee Horace Burgess begon in 1993 aan de bouw van het reusachtige bouwwerk en timmerde er 15 jaar lang op los. Volgens hem zal het echter altijd een werk in uitvoering zijn. De reden om aan dit grote project te beginnen? Een visioen.

Toen Burgess op een dag aan het bidden was, kreeg hij een boodschap van God: ‘Als je een boomhut bouwt, zorg ik ervoor dat je nooit zonder materiaal komt te zitten’. En dat is gelukt. De boomhut is inmiddels 30 meter hoog en rond de 800m². Het heeft 10 verdiepingen, 80 kamers en er is ook een kerk en een basketbalveld in de boomhut te vinden. De hut is gebouwd in een nog levende witte eikenboom  met een hoogte van 25 meter en wordt ondersteund door nog zes andere eiken. Het gigantische bouwwerk is gemaakt van vrijwel alleen maar gerecyclede materialen en in elkaar getimmerd met 268.000 spijkers. Het was echter niet allemaal ‘een cadeau van God’, want hij heeft rond de $14.000 gespendeerd aan de bouw.

Helaas is de boomhut sinds 2012 gesloten voor bezichtiging omdat het niet aan de brandveiligheidsvoorschriften voldeed. Gelukkig kunnen we wel nog genieten van de foto’s.

grootste boomhut7grootste boomhut8  grootste boomhut6 grootste boomhut  grootste boomhut5 grootste boomhut2grootste boomhut3

Lees ook:  Bucketlist bestemmingen: de mooiste natuur in Zuid-Amerika

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden oma

Beginnende yoga oefeningen die je thuis kunt uitvoeren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings