Deze kunstenaar creëert met Kintsugi een heel nieuw servies

10 februari 2018
543

Eerder al publiceerden we een artikel over de eeuwenoude Japanse techniek Kintsugi, dat "verbinding van goud" betekent. Deze techniek wordt ingezet om gebroken serviesgoed weer aan elkaar te lijmen, te verbinden, door het gebruik van een speciale gouden lak.

De Italiaanse ontwerper Marcantonio gebruikte de Kintsugi techniek voor de ontwikkeling van een hedendaagse serviescollectie voor een Italiaans serviesgoed merk, Seletti. Het serviesgoed van Marcantonio bestaat uit bordjes, schalen, kommetjes, bekers, kop en schotel en mokken. Het interessante aan het werk van Marcantonio is dat hij niet altijd de originele scherven met elkaar verbindt, maar juist ook scherven van andere objecten met andere patronen en andere kleuren toevoegt. Het levert stuk voor stuk unieke exemplaren op die elk zo hun door goud geaccentueerde charmante imperfecties hebben.

Zelf doen? Hier kun je een setje Kintsugi kopen om je gebroken servies op creatieve wijze te repareren.

bordje2

 

Schermafdruk 2018-02-08 12.15.23

 

Schermafdruk 2018-02-08 12.15.09

 

Schermafdruk 2018-02-08 12.14.55

 

 

 

 

kopschotel

 

schaal

 

kopschotel2

Zelf doen? Hier kun je een setje Kintsugi kopen om je gebroken servies op creatieve wijze te repareren.

Waar je met Kintsugi in scherven uiteengevallen serviezen nieuw leven kan inblazen, zo weet deze kunstenares met haar bijzondere snijwerk goud en zilveren servies en bestek te transformeren van in ongebruik geraakte voorwerpen naar schitterende kunstwerken.

 

 

 

 

Lees ook:  Zoeken naar geluk tussen 36.445 schroeven

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De mythe van Prometheus, god en Titaan

De 9 allermooiste gedichten bij overlijden moeder

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings