
Eerder al publiceerden we een artikel over de eeuwenoude Japanse techniek Kintsugi, dat "verbinding van goud" betekent. Deze techniek wordt ingezet om gebroken serviesgoed weer aan elkaar te lijmen, te verbinden, door het gebruik van een speciale gouden lak.
De Italiaanse ontwerper Marcantonio gebruikte de Kintsugi techniek voor de ontwikkeling van een hedendaagse serviescollectie voor een Italiaans serviesgoed merk, Seletti. Het serviesgoed van Marcantonio bestaat uit bordjes, schalen, kommetjes, bekers, kop en schotel en mokken. Het interessante aan het werk van Marcantonio is dat hij niet altijd de originele scherven met elkaar verbindt, maar juist ook scherven van andere objecten met andere patronen en andere kleuren toevoegt. Het levert stuk voor stuk unieke exemplaren op die elk zo hun door goud geaccentueerde charmante imperfecties hebben.
Zelf doen? Hier kun je een setje Kintsugi kopen om je gebroken servies op creatieve wijze te repareren.
Zelf doen? Hier kun je een setje Kintsugi kopen om je gebroken servies op creatieve wijze te repareren.
Waar je met Kintsugi in scherven uiteengevallen serviezen nieuw leven kan inblazen, zo weet deze kunstenares met haar bijzondere snijwerk goud en zilveren servies en bestek te transformeren van in ongebruik geraakte voorwerpen naar schitterende kunstwerken.