Met een parasol of schaduwdoek geniet je de hele zomer van het buitenleven

24 VIEWS
Met een parasol of schaduwdoek geniet je de hele zomer van het buitenleven

Kijk jij er ook zo naar uit om lekker in de schaduw te kunnen zitten? Van je tuin of balkon genieten met een vers bereide maaltijd, een koel drankje of een goed boek is voor veel mensen de ultieme manier om tot rust te komen. Droom jij er ook van om de hele zomer buiten te zijn ook als de temperaturen oplopen en de kracht van de zon toeneemt? Dan is een tuinparasol of schaduwdoek onmisbaar.

Creëer makkelijke schaduwrijke plekken met een schaduwdoek
In de lente heb je waarschijnlijk nog niet zo’n behoefte aan schaduw. Hartje zomer daarentegen wil je de zon zeker af en toe kunnen ontvluchten. Hoe consequent je jezelf of je kinderen ook insmeert met zonnebrandcrème, de zon kan behoorlijk fel schijnen tijdens de zomermaanden. Heerlijk buiten zitten in de schaduw is dan de beste manier om van het weer te genieten.

Ook kinderen willen ongetwijfeld lekker buiten spelen. Waterpret in het zwembad of zandkastelen bouwen in de zandbak, de zomer geeft ze de kans naar hartenlust te spelen. Een schaduwdoek is een makkelijk hulpmiddel om schaduwrijke plekken te creëren waardoor iedereen urenlang buiten kan zitten.

Tuinparasols in allerlei vormen en maten
Ook met een tuinparasol kun je voor schaduw zorgen. Zie jij jezelf al zitten in je tuin tijdens die zonovergoten zomerdag? Ook op je balkon kun je van je welverdiende rust genieten als het kwik naar zomerse temperaturen stijgt. Het voordeel van een tuinparasol is dat je hem desgewenst kunt verplaatsen of draaien. Zo maak je optimaal gebruik van de parasol en creëer je schaduw op plekken waar jij graag je tijd doorbrengt. Tuinparasols zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kies je zelf de afmetingen, vorm en kleur die het best past bij de situatie bij jouw thuis.

Lees ook:  De mooiste tuinen van de Dordogne: Les Jardins de Marqueyssac

Welk type parasol past bij jou?
Een zweefparasol is een makkelijk op te zetten parasol die voor voldoende schaduw zorgt in de gemiddelde tuin. Ze zijn voorzien van een stevig frame en parasolvoet zodat je er lang plezier van hebt. Ook muurparasols zijn erg handig: deze kun je aan een muur bevestigen waardoor deze zonder parasolvoet stevig op z’n plek blijft zitten. Zorg altijd voor voldoende schaduw in jouw tuin of op jouw balkon en jouw zomer kan niet meer stuk!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Lekker genieten van tuinplanten voor iedereen
In deze 5 zelfoogsttuinen doe je boodschappen op het land
Een huisje in de tuin. Wordt het een tuinhuis, blokhut of tiny house?
5 Tuin ideeën om jouw tuin direct een upgrade te geven