Ode aan woordkunstenaar Remco Campert met zijn gedicht over romantische liefde

14 maart 2018
637
Remco Campert

Zoals wellicht bekend liet Uitgeverij de Bezige Bij via de familie van Remco Campert (88) onlangs weten dat de begenadigd dichter, columnist en schrijver van verhalen en romans stopt met schrijven.

En daarmee zet hij een punt achter een succesvolle carriere van ruim zestig jaar. In die jaren werkte Campert aan een indrukwekkend oevre van gedichten, boeken en columns en mocht hij vele prijzen in ontvangst nemen, waaronder de Prijs der Nederlandse Letteren (2015).

Als ode aan deze woordvirtuoos en meester in de Nederlandse taal lees je hieronder een prachtig gedicht van zijn hand over romantische, begeerlijke liefde.

Ja rozen

Dit zijn rozen voor je
en alle poëzie
Dit is mijn mooiste pose:
die van liefdes acrobaat,
zwevend schijnbaar moeiteloos,
maar met krampende tenen
boven een bed
van rozen en doornen.
Ik zal je nu beschrijven:
kijk ik teken rozen op je huid
en jij doornen op de mijne.

Goed,
ik ben acrobaat.
Is er een mooiere pose?

Pose van gevaar,
balancerend tussen begeerte en verweer:
ik stijg, ik val en onderwijl:

ik teken rozen
rozen
rozen

en dit zijn rozen.

Remco Campert
uit: Remco Campert-Dichter
De Bezige Bij, 1995

Wil je deze dichtbundel van Remco Campert bestellen? Dat kan hier.

Lees ook dit bekende maar ozo heerlijke gedicht van Remco Campert ‘Het leven is vurrukkulluk’ 

Lees ook:  Het leven is vurrukkulluk | Gedicht

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings