Met deze tips maak je jouw eetkamer nog gezelliger

20 april 2020
559

Wanneer je in een ruim huis woont dan heb je wellicht een aparte kamer ingericht waar je eet. Dit kan overigens ook aan de orde zijn als je woonkamer juist klein is en de indeling van het huis zodanig is dat er een aparte ruimte is voor de eethoek. Misschien heb je een eetkeuken of één grote ruimte waar je kookt, eet en leeft. Eigenlijk maakt het niet uit waar je eet want deze plek verdient altijd aandacht bij de inrichting.

Eten is een van de belangrijkste momenten van de dag en dit verdient dus een gezellige plek. Of het nu gaat om gezamenlijk ontbijten voordat iedereen uit het gezin naar werk en school gaat of om het gezamenlijk avondeten waarbij verslag wordt gedaan van de dag.

Kies je eetkamerset met zorg

Kies een eetkamerset met zorg uit, want je gaat hier veel gebruik van maken. Zo moet de eettafel ruim genoeg zijn voor iedereen. De tafel moet niet alleen lang genoeg maar ook breed genoeg zijn. De hoogte is eveneens belangrijk, dit is ook een belangrijk punt van aandacht bij het uitzoeken van eetkamerstoelen.

Als je een landelijke keuken hebt dan zijn er eetkamersets die daar perfect bij aansluiten. Maar ook voor een modern ingerichte eetkamer kun je prima slagen, bijvoorbeeld met een eettafel van kunststof of metaal, of met een glazen tafelblad. Stoelen van metaal of een combinatie van kunststof en metaal passen hier perfect bij.

Zorg voor voldoende loopruimte om de eettafel

Als de eetkamer niet zo groot is dan is het belangrijk om te proberen toch voldoende loopruimte rond de eetkamerset te bewaren. Zo kan iedereen gemakkelijk aan tafel aanschuiven en heeft vooral de gastvrouw of gastheer die de gangen moet opdienen de mogelijkheid om tijdens de maaltijd van tafel te gaan of naar de keuken te gaan. Keuken opknappen is trouwens iets dat veel mensen graag eens willen doen, het kan gemakkelijk en goedkoop.

Lees ook:  Deze interieurtrends komen altijd weer terug

Op het moment dat je gasten hebt, kan je de eettafel natuurlijk met een mooi katoenen of linnen tafelkleed dekken en leg je het bestek neer in de volgorde van de gangen van buiten naar binnen. Het eten serveer je nog gezelliger door het op schalen te leggen in plaats van in de pannen waarin het is gekookt. Je gebruikt natuurlijk je mooiste servies en glazen die stralend op tafel staan. Een decoratie op de eettafel, zoals een mooie kaars of een fraai bloemstukje, maakt het diner extra feestelijk.

De juiste eetkamerstoel uitkiezen

Een eetkamerstoel moet niet alleen mooi zijn maar ook comfortabel. Eetkamerstoelen met een hoge rug of armsteunen bieden extra steun en comfort en worden daarom veel gekozen. Je kunt stoelen kopen in dezelfde stijl als je eettafel, maar een geheel afwijkende kleur of uitvoering kan soms een heel verrassende uitstraling geven. Let bij de aankoop van eetkamerstoelen op de juiste hoogte, zodat je je armen comfortabel op tafel kunt leggen. Je wilt immers niet met pijn in je rug opstaan na iedere maaltijd.

Sfeervolle verlichting voor de eetkamer

Bega niet de vergissing om in je eetkamer een te felle lamp op te hangen. Sfeervolle verlichting tijdens de maaltijd is natuurlijk veel gezelliger. Als je de eettafel ook gebruikt om te werken dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om een extra lamp neer te zetten als je meer licht nodig hebt om te kunnen lezen of je laptop te gebruiken. Ook een handige tip: kies voor led-lampen in de kleur warm wit zodat je een gezellige lichtkleur hebt.

Lees ook:  Zo combineer je vintage en modern in je interieur!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Griekse mythologie: de schepping van de wereld

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings