Prachtige foto’s van kleurrijke champignons doen je verlangen naar de herfst

1403 VIEWS
Prachtige foto’s van kleurrijke champignons doen je verlangen naar de herfst

De natuur zit boordevol prachtige flora en fauna. Ze blijft ons keer op keer verassen. Zo blijkt ook weer uit de bijzondere foto’s die Jill Bliss maakt op de eilanden in de Canadese Salish Sea. De eilanden daar herbergen een rijke biodiversiteit, waaronder vrolijk gekleurde champignons. 

Verbinden met de natuur

Jill komt oorspronkelijk uit Californië en was designer van beroep, totdat zij in 2012 besloot om haar drukke leven op een lager pitje te zetten. Zij verkocht alles wat zij bezat om een jaar lang te genieten van een sabbatical en zich te kunnen verbinden met de natuur.

Het roer om

De sabbatical was een omslagpunt in het leven van Jill. Als een moderne nomade leeft, werkt, reist en ontdekt de eilanden van de Salish Sea.

Jill begeeft zich graag in de natuur en blijft daarbij creatief bezig. Immers, het bloed stroomt waar het niet gaan kan. Voor haar portfolio ‘Nature Medleys’ arrangeert zij de gekleurde champignons met bramen, bladeren, stenen, mos en andere dingen die ze vindt in de natuur om haar foto’s body te geven. Je komt met deze foto’s meteen in herfstsferen.

jill 2

jill 3

jill 4

jill 5

jill 6

jill 7

jill 8

jill 9

jill 10

jill 11

jill 1

jill 12

Ook fotograaf Ryan Grastorf zocht meer rust in zijn leven. Tijdens het maken van een lange wandeling kwam hij een heel bijzondere paddenstoel tegen. Sindsdien fotografeert hij de meest magnifieke paddenstoelen, sommigen lijken wel buitenaards.

MEER INSPIRATIE

De lucht in al haar mooie verschijningen | fotografie
IJsberen spelen tussen de bloemen
10 foto’s die laten zien hoe de natuur onbedoeld prachtige kunstwerken creëert
Noorderlicht fotograferen doe je met deze handige tips