Met deze gewoonten blijf jij er langer jong uitzien

16 januari 2022
318
anti cellulite gel

Je hoort vaak dat mensen hun leeftijd niet willen vertellen, omdat ze zichzelf oud vinden. Dat je al wat ouder bent, betekent niet dat je niet jonger kan lijken. Je vraagt je vast wel eens af hoe de ene vrouw op haar 50e er nog jong uitziet, terwijl een andere vrouw op haar 50e al veel ouder uitziet. Je DNA en erfelijke eigenschappen spelen hier natuurlijk een rol in, maar ook je levensstijl heeft invloed op je uitstraling. Gelukkig heb je hier zelf ook invloed op. Vervang je slechte gewoonten door goede, op het gebied van eten, sporten en lichaamsverzorging. Leer daarnaast ook jezelf te accepteren zoals je bent en geniet van alle fases in het leven.

Tegenwoordig hechten we allemaal veel waarde aan ons uiterlijk en willen we er vaak jonger uitzien. In de drogisterijen vind je tientallen anti-rimpel en anti aging crèmes. Er wordt beloofd dat je door het gebruik van deze crèmes jaren jonger lijkt. Hoeveel mensen ook vertrouwen op deze crèmes, de meeste crèmes verrichten geen wonderen. Natuurlijk zijn er bepaalde dingen die wel helpen, maar dit zijn waarschijnlijk niet de eerste dingen waar jij aan dacht.

Weet dat leeftijd niet alles is

Een van de eerste dingen die mensen vaak vragen is, hoe oud of jong je bent geworden. Op je verjaardag zul je deze vraag vast wel een paar keer per dag horen. Je hoeft niet mysterieus te doen over je leeftijd, iedereen wordt op ten duur oud. Wanneer je het ouder worden als iets positiefs beschouwd en hiervan geniet, zul je er veel jonger uitzien als degene die de tekenen van veroudering proberen tegen te gaan.

Lees ook:  Oudere stijliconen avant la lettre

Het is wat het is. Dit is een uitspraak die je vast wel eens hebt gehoord. Het gaat erom dat je je leven accepteert zoals het is. Natuurlijk is niemand leven perfect en hoef je je niet altijd top te voelen, maar probeer je aan te passen aan de omstandigheden. De gebeurtenissen die je mee hebt gemaakt in je leven, maken je tot de persoon die je nu bent. Gooi het roer om wanneer jij het wilt. Hoe oud je ook bent, het is nooit te laat om je dromen waar te maken.

anti cellulite gel

Eet gezond en pittig

Wil jij je huid jong houden? Eet dan gezonde vetten, zoals omega 3 vetzuren. Deze verminderen de ontstekingen in je lichaam, waardoor je minder last hebt van acne. Tevens zorgen omega 3 vetzuren ervoor dat het collageen en elastische vezels in de huid worden afgebroken. Collageen is een eiwit wat de huid elastisch houdt, met als gevolg dat het geheel stijver is. Dit heeft als resultaat een droge huid, meer rimpels en een slappe huid. Vermijd om deze reden bij het snacken zoveel mogelijk suiker en bewerkte suiker. De bewerkte suiker bindt zich namelijk aan het collageen. Producten die je wel goed zijn voor je huid zijn avocado, zalm, yoghurt, bessen en noten.

Jong uitzien heeft niet alleen te maken met je uiterlijk, maar ook om je geest. Gezond eten is goed voor je huid, maar wist je ook dat pittig eten goed is voor je geest? Dit ontdekte een groep onderzoekers in Singapore. Mensen die veel curry aten hadden een betere cognitieve functie dan mensen die bijna nooit curry eten. Het pittige ten heeft dus invloed op de manier van denken en redeneren. Hierdoor kun je vaak langer actief en behendig blijven.

Lees ook:  De ultieme balans tussen mens en architectuur

Zorg voor genoeg slaap

Genoeg slaap is van groot belang voor je lichaam en hersenen. Dit betekent niet dat je zoveel mogelijk moet slapen. Naarmate je ouder wordt, heb je niet meer slaap nodig. Zeven à acht uur slaap per nacht zijn het beste. Heb je de mogelijkheid om ’s middags 15 tot 20 minuten te rusten? Maak hier dan ook gebruik van. Aan het begin van deze blog hebben we je verteld dat de meeste crèmes om veroudering tegen te gaan niet werken. Hiervoor in de plaats kun je in de avond voordat je gaat slapen en/of als je opstaat gebruik maken van de anti cellulite gel. De anti cellulite gel is een balsem die je huid niet alleen sterker maakt, maar ook nog eens zachter en gladder. Daarnaast gaat de anti cellulite gel cellulitis tegen op je gevoelige lichaamszones.

anti cellulite gel

Smeer je goed in met zonnebrandcrème

De crèmes in de drogisterijen werken de helft van de tijd niet tegen veroudering, maar zonnebrandcrème des te meer. Je hebt vast al talloze keren gehoord dat het belangrijk is om je in te smeren, maar het is ook echt wetenschappelijk bewezen dat de mensen die dagelijks zonnebrandcrème gebruiken 24 procent minder rimpels en huidveroudering vertonen dan de mensen die het niet doen.

Tegenwoordig weten de meesten wel dat zonnebrandcrème veroudering van de huid tegen kan gaan. Echter smeren heel veel mensen hun handen niet in, terwijl deze juist heel gevoelig zijn. Door de blootstelling aan de zon verschijnen er vlekjes en rimpels om je handen, waardoor je er ouder uitziet.

Lees ook:  Mijn eerste keer... op de e-bike

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Onbezorgd leven met een woonverzekering

Hoe verzorg je je lichaam het beste?

Waarom heb je een leuke, creatieve hobby nodig?

De rustgevende aura kleur blauw

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings