Met de camper door Europa trekken

5 november 2023
37
camper door Europa

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om met een eigen camper door Europa te trekken. Als je het eenmaal hebt mogen ervaren, dan begrijp je ook precies waar mensen het zo fijn vinden. Eigenlijk heb je al het gemak continu bij je, je bent zelfvoorzienend, je hebt water, een toilet, een douche, stroom, een koelkast, je kleding en alles wat je nodig hebt om de dag door te komen bij je. Je hoeft niet altijd op een camping te staan om te overnachten. Er zijn namelijk speciale camperplaatsen waar je gebruik van kunt maken.

Maar wat heb je nodig als je met je camper door Europa wil trekken? In dit artikel geven wij je een aantal tips zodat je nog beter voorbereid kunt beginnen aan de reis.

Camper in Europa, tol betalen

Binnen Europa zijn er diverse landen waar je tol moet betalen voor de camper. Het ligt er dus aan in welk land je gaat rijden of je wel of geen tol moet betalen. Maar het is wel verstandig om vooraf na te gaan wat de kosten zijn, het kan namelijk erg prijzig zijn. De prijs hangt af van de grootte van je camper. Het kan soms nog aantrekkelijker zijn om alternatieve wegen te kiezen om je reis voort te zetten, misschien wat langer onderweg, maar misschien wel goedkoper dan de tolwegen.

Parkeren met je camper
Het kan erg lastig zijn als je even boodschappen wil doen om dan met je camper naar de winkel te gaan. Een camper is vaak erg lang en de parkeerplaatsen zijn daar vaak niet voor gemaakt. Het is dan beter om een camperplaats of camping uit te zoeken om te overnachten en dan even te voet of met de fiets boodschappen in te slaan voor de komende dagen.

Lees ook:  Wat je moet weten over de LGBTQ+ community

Camping of camperplaats kiezen?

Met een camper mag je overnachten op een camperplaats, maar ook op de camping. Wild overnachten is iets waar je goed mee op moet letten, want dat mag niet in alle Europese landen. Je moet daarom goed per land nagaan wat er waar is toegestaan en wat niet. Als je onderweg wil overnachten, en dus niet op een camping of camperplaats gaat staan, moet je er wel voor zorgen dat je genoeg water in de tank hebt.

camper door Europa

Huisdieren mee of niet?

De reden dat veel mensen met de camper door Europa willen reizen, heeft ook te maken met het feit dat zij huisdieren hebben. Met een camper kunnen je dieren meereizen. Maar je moet er wel voor zorgen dat zij voorzien zijn van de juiste entingen. Je hebt ook het Europese huisdierenpaspoort nodig. Als je een hond hebt moet je ook kijken of dat er een muilkorfplicht is in de landen waar je heen gaat rijden.

Nog meer tips voor de camperreis binnen Europa

Wie gaat reizen met de camper door Europa, kan altijd nog wat tips gebruiken. Al is het maar om even te controleren of je er nog aan hebt gedacht!

  • Een goede internetverbinding is wel prettig, maar het is niet vanzelfsprekend dat je altijd goede Wi-Fi hebt. Zorg daarom dat je genoeg mobiele data hebt zodat je ook van online casino top 20 gebruik kunt maken, waar je ook bent!
  • Heb jij een goede camperverzekering? Is pech onderweg ook inbegrepen bij de verzekering?
  • Zorg dat je altijd een Eurostekker bij hebt!
  • Een lange elektriciteitssnoer is zeker aan te raden in de camper.
  • Neem een goede zaklamp mee, extra batterijen en een oplader. Het kan namelijk wel eens erg donker zijn bij een camperplaats. 
Lees ook:  17 dingen die creatieve mensen maken tot wie ze zijn

Over de auteur

Mathias Molenberg
Ik ben Mathias Molenberg, en ik schrijf met veel plezier voor Paradijsvogels Magazine. Mijn passie is het ontdekken van de schoonheid van de wereld, zowel in verre reizen als in alledaagse momenten. Ik deel graag mijn ervaringen en inzichten over geluk, mindfulness en hoe we het leven optimaal kunnen benutten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om mijn laatste artikelen te lezen en laten we samen de wereld verkennen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down