Met de auto op vakantie, zo doe je dat!

4 juli 2022
347
met de auto op vakantie

Geen zin in lange wachtrijen op het vliegveld, of je vakantie aan je neus voorbij zien gaan omdat je trein niet rijdt? Ga dan een keer lekker met de auto op vakantie. Je kunt vertrekken wanneer je wilt, kunt meenemen wat je wilt en je vakantie begint al wanneer je je straat uit rijdt. Met deze laatste tips laat je je autovakantie vlekkeloos verlopen.

Wat heb je allemaal nodig als je met de auto op vakantie gaat?

Behalve dat je alle vakantiespullen hebt ingepakt, zijn er in sommige landen dingen die je verplicht moet meenemen als je onderweg bent met de auto. Reis je binnen Europa, dan komen de regels grotendeels overeen met die in Nederland. Wat je in ieder geval nodig hebt: een gevarendriehoek en een veiligheidsvest. Een brandblusser en verbanddoos zijn niet meer verplicht, maar wel altijd handig om bij je te hebben in geval van nood. Wij adviseren je ook om enkele reserveonderdelen mee te nemen. Denk hierbij aan reservelampen en een reservewiel. Ga je op wintersport? Dan is het ook handig om spijkerbanden of sneeuwkettingen mee te nemen. Check ook of je een milieusticker nodig hebt in de landen waar je doorheen rijdt. Ben je zelf handig genoeg om autoproblemen op te lossen? Dan kan het behoorlijk wat tijd schelen als je zelf met behulp van een krik de band kunt vervangen.

met de auto op vakantie

Doe vóórdat je vertrekt nog even een snelle check. Heb je bijvoorbeeld genoeg benzine om de eerste uren vooruit te kunnen? Het geeft ook rust wanneer je weet dat het motoroliepeil en koelvloeistofpeil in orde zijn. Tijdens je automaat rijles in Leiden heeft je instructeur vast al vaak benoemd hoe belangrijk die twee dingen zijn. Wil je helemaal zeker zijn? Neem dan nog een flesje koelvloeistof mee. Een ding wat we zelf belangrijk vinden, is een aangename temperatuur in de auto. Een goed werkende airconditioning is dan ook geen overbodige luxe.

Lees ook:  Op zoek naar een bijzondere slaapplaats? Dit zijn 8 unieke lofts en penthouses in Europa

Belangrijke dingen voor in je rugzak

Bij een autovakantie is je inpakstrategie waarschijnlijk anders dan wanneer je op vliegvakantie gaat. Het is belangrijk dat je een aantal zaken bij de hand hebt en dus niet in de kofferbak stopt. Het is sowieso handig wanneer je eten en drinken bij de hand hebt. Denk vooral ook aan kleding. Ga je naar een zonnig gebied? Houd dan al zonnebrandcrème en een zonnebril bij de hand in de auto. Als het kouder wordt, is het ook fijn om een extra trui of jasje op de achterbank te leggen. Mocht je je plotseling niet lekker voelen, is het ook handig om paracetamol of aspirine in je tas te stoppen. Rijd je ’s nachts? Dan heb je waarschijnlijk geen zin om uren te zoeken naar spullen om je even op te frissen zoals een tandenborstel, vochtig doekje en verzorgingscrème. Verpak deze in een klein tasje and you are ready to go.

automaat rijles Leiden

Goed, hoe pak je de auto dan wel goed in als je op vakantie gaat? Maak sowieso al een kritische selectie van de spullen die je meeneemt. Ja, je bent niet afhankelijk van het gewicht van je koffer, maar je hoeft ook niet álles mee te nemen. Ten tweede is een vakantie om je te ontspannen en dat begint eigenlijk al bij het inpakken. Neem er gerust de tijd voor en begin er niet pas op het laatste moment aan. Als je vaker op autovakantie gaat, weet je dat de koffers inladen best een puzzel kan zijn. Het is niet verkeerd om te overwegen om een dakkoffer te nemen.

Lees ook:  Binnenkijken bij: een tiny house van hout en glas

Lang onderweg? Zo maak je de autorit net iets leuker

Wij snappen dat de autorit af en toe saai kan zijn, zeker als je een tocht van twaalf uur of langer voor de boeg hebt naar jouw camping of hotel. Er zijn echter genoeg dingen die je kunt doen om deze aangenamer te maken, maar doe ook vooral wat voor je zelf prettig voelt. Val je in de auto als een blok in slaap? Als je bijrijder bent, mag je best af en toe een dutje doen. Als je kinderen hebt, zorg dan voor de nodige spelletjes en boekjes om mee te nemen. Het leukste is nog om spontaan een spel te verzinnen. Tel bijvoorbeeld alle boerderijen die jullie tegenkomen of speel ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Ben je in de buurt van de bestemming? Dan kun je een wedstrijdje doen om wie als eerste de camping of het pretpark ziet. En… hoe afgezaagd het misschien ook klinkt: lekker de radio aan en meezingen met heerlijke zomerhits is de perfecte start van je holiday.

Wanneer je eenmaal op vakantie bent, wil je natuurlijk mooie herinneringen maken. In een andere blog verklappen we je 5 manieren om je vakantieherinneringen vast te leggen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Griekse mythologie: de schepping van de wereld

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings