Met de auto naar Londen. Wij delen onze tips

210 VIEWS
Met de auto naar Londen. Wij delen onze tips

Met de auto naar Londen rijden is voor sommigen een eitje en voor anderen een ver-van-je-bedshow situatie. In deze blog laten wij zien hoe gemakkelijk het eigenlijk wel niet is om vanuit jouw locatie in Nederland met de auto naar Londen te gaan.

Getting started

Dus, je bent nieuwsgierig naar hoe je met de auto van Nederland naar Groot Brittannië komt? Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Allereerst heb je natuurlijk een comfortabele auto nodig. Rijd jij normaal in een sportwagen? We weten niet of dit nou meteen de meest voor-de-hand-liggende manier is om naar Londen te reizen. Wil je voor een paar dagen een grotere auto huren? Er zijn voldoende verhuur bedrijven, zoals Autoverhuur de Mulder, die jou uit de brand kunnen helpen.

Met de ferry

Je kunt op verschillende manieren met de auto in Londen komen. Stel je daarom de vraag: wil ik met de ferry of met de trein? Als je met de ferry gaat, dan kun je kiezen uit verschillende locaties en vetrektijden. Ferries reizen vanuit Calais of Duinkerken naar Dover in Engeland. Vanuit Dover is het vervolgens slechts 2,5 uur rijden naar het centrum van Londen. Er gaat ook een ferry vanuit Hoek van Holland. Die vaart naar Harwich. Vanuit Harwich is het ook ongeveer 2,5 uur naar Londen. Het voordeel van zo’n reis met de ferry is dat je heel ontspannen de trip maakt. Eenmaal op de ferry aangekomen parkeer je je auto en heb je de mogelijkheid om lekker te loungen op het dek. De overtocht duurt wel wat lang. Bij sommige ferries ben je zelfs verplicht om te overnachten.

Lees ook:  Rondreis Canada: 6 bijzondere natuurplekken voor een magische reis

Of met de trein

Als je met jouw auto met de trein wilt gaan. Dan pak je de Eurostar. Je rijdt dan naar de Eurotunnelterminal in Calais. Je rijdt, met auto en al, een giga grote trein op die via de Kanaaltunnel naar de overkant rijdt. Dit duurt een dik halfuur. Met in- en uitchecken ben je ongeveer 1.5 uur bezig. De Kanaaltunnel en de Eurostar die er doorheen reist, is een bijzondere ervaring. Het is ook een van de meest gemakkelijke manieren om in Groot Brittannië te komen.

Wat heb je nodig?

Allereerst natuurlijk jouw auto, gezellige vrienden of familie om mee te reizen, een goede playlist en voldoende snacks. Iets dat je absoluut niet mag vergeten is dat je, zodra je aan de overkant bent, aan de andere kant van de weg moet rijden! Dit kan heel intimiderend aanvoelen maar als je het rustig aan aanpakt, komt het helemaal goed. Daarnaast is er sprake van een verschillende tijdszone in Groot Brittannië. Gelukkig regelen de meeste digitale horloges, smartphones en auto’s deze zaken inmiddels vanzelf.

What to do in Londen?

Er zijn heel veel toffe dingen die gedaan kunnen worden in Londen. Denk aan een wandeling maken over de Tower Bridge, op zoek te gaan naar streetart of een ritje maken in de London Eye. In Londen is er voor werkelijk ieder wat wils!

MEER INSPIRATIE

6 groene dingen die je leven leuker maken
6 tips om je eigen vlindertuin te maken
5 inspirerende levenslessen die een boswandeling je geeft
De interieurtrends van 2021