Deze Victoriaanse foto's laten zien dat mensen vroeger ook heus wel in waren voor een lolletje

10 juni 2016
314

Kijkend naar Victoriaanse foto's zou je bijna het gevoel krijgen dat men altijd serieus was en het leven zwaar. Dat laatste was waarschijnlijk niet heel onwaarschijnlijk voor velen, maar je vraagt je bij het zien van al die strakke blikken af of er wel zoiets bestond als lol en een leuk grapje?

Er zijn genoeg redenen waarom ze vroeger zo serieus keken. Waar we nu met onze telefoon zo 10 foto's klikken, was er destijds sprake van een lange sluitertijd. En als we zeggen lang, dan bedoelen we: uren. Als je uren probeert te glimlachen dan gaat dat pijn doen. Fotografie met een korte sluitertijd was voor de meeste mensen niet te betalen. Daarnaast had Oral B z'n intrede nog niet gedaan; mensen lachten ook liever niet om hun tanden niet te laten zien. De meest voor de hand liggende reden was misschien nog wel dat het gewoon not done was om te lachen op de foto.

Des te bijzonderder zijn deze Victoriaanse foto's die laten zien dat men vroeger zeker in was voor een lolletje. De menselijkheid die deze foto's uitstralen maakt ook nieuwsgierig naar het leven en het verhaal van deze personen. Wie waren zij? Wat was de reden voor de foto? Hoe zag hun leven eruit?

Laat het daarnaast mooie inspiratie zijn om ook vandaag de dag de ruimte te blijven voelen om af en toe in de lucht te springen of een gekke bek te trekken!

Ze proberen niet te lachen terwijl hun portret wordt gemaakt

victoriaanse foto's

Thee voor twee..

victoriaanse foto's2

We weten nu waar Michael Jackson zijn inspiratie voor 'Thriller' vandaan heeft

victoriaanse foto's3

3 stijlvolle jonge heren

victoriaanse foto's

Een gek gezicht

victoriaanse foto's

De sneeuwpoppen avant la lettre

victoriaanse foto's

Een ongemakkelijke familiefoto

victoriaanse foto's

Tsaar Nicholas had ook de nodige humor

victoriaanse foto's

Vintage humor

victoriaanse foto's9

Deze is nog steeds niet uit de mode

victoriaanse foto's

Mannen en vrouwen wisselden van kleding

victoriaanse foto's

Kopje onder

victoriaanse foto's

Spring!

victoriaanse foto's

Recreatie op het strand

victoriaanse foto's

 

Lees ook:  De mooiste vloeren van Parijs

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings