Meisjes in Afghanistan: niet fietsen, wel skateboarden

20 april 2015
326

In Afghanistan mogen meisjes niet fietsen. Een bizarre regel, die de meiden gelukkig met veel optimisme en creativiteit hebben opgelost. Ze gingen skateboarden! In 2009 richtte Australische skateboarder Oliver Percovich de non-profit organisatie Skateistan op, om jongeren de kans te geven om jong te zijn en zichzelf te ontwikkelen. Toen fotografe Jessica Fulford-Dobson dit initiatief ontdekte en erachter kwam dat 45% van de deelnemende kinderen meisjes waren, besloot ze een kijkje te nemen. Haar bezoek aan Kabul leidde tot deze krachtige (en prijswinnende!) fotoserie. Stoere meiden met hun stakeboards, niet van plan om bij de pakken neer te zitten.
Meisjes in Afghanistan: niet fietsen, wel skaten | Paradijsvogels Magazine Meisjes in Afghanistan: niet fietsen, wel skaten | Paradijsvogels Magazine Meisjes in Afghanistan: niet fietsen, wel skaten | Paradijsvogels Magazine Meisjes in Afghanistan: niet fietsen, wel skaten | Paradijsvogels MagazineMeisjes in Afghanistan: niet fietsen, wel skaten | Paradijsvogels Magazine Meisjes in Afghanistan: niet fietsen, wel skaten | Paradijsvogels Magazine Meisjes in Afghanistan: niet fietsen, wel skaten | Paradijsvogels Magazine
Beelden via Feature Shoot en this is colossal

Lees ook:  De rol van de huisarts in je zorgverzekering

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down