Meester in de origami

2 december 2015
115

Dat papier veelzijdig materiaal is voor kunstenaars, was al bekend. Zo vervaardigt Calvin Nicholls prachtige vogels uit duizenden piepkleine stukjes papier. De papieren figuren van Crystal Wagner vormen een abstracte kleurenexplosie en hetzelfde materiaal komt bijna onherkenbaar terug in de glas-in-lood kunstwerken van Eric Standley. Ook maakte u eerder op Paradijsvogels Magazine al kennis met Hoàng Tiến Quyết, die de meest fantastische origami-creaties maakt door het papier niet alleen te vouwen, maar ook te buigen.
En hoewel inmiddels niet meer zo uniek, voegen we vandaag een nieuwe naam toe aan dit rijtje. De vouwsels van Gonzalo Garcia Calvo zijn namelijk gewoon een lust voor het oog. Van een gitaar tot een waterbuffel en een mammoet: dit zijn ware kunstwerkjes van simpel papier.
Meester in de origami | Paradijsvogels Magazine Meester in de origami | Paradijsvogels Magazine Meester in de origami | Paradijsvogels Magazine Meester in de origami | Paradijsvogels MagazineMeester in de origami | Paradijsvogels Magazine Meester in de origami | Paradijsvogels Magazine Meester in de origami | Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Architectuur en natuur tot in detail uit papier gesneden

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het effect van de natuur op de mens

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

Normandië in Frankrijk bezoeken

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings