Vioolschilder gebruikt instrumenten als canvas voor prachtige tekeningen

29 december 2017
895

 

Leonardo Frigo wordt ook wel de vioolschilder genoemd. Deze kunstenaar uit London gebruikt instrumenten als ongewone canvassen voor zijn illustraties. De biografieën en verhalen die hij met groot geduld en precisie op de violen (en soms cello's) aanbrengt zitten vol symboliek, patronen en geïntegreerde tekst. Op deze manier brengt hij de creatieve kracht van geluid en beeld op een fenomenale manier samen. 

Artikel gaat verder onder de afbeelding Leonardo aan het werk

Een extra dimensie in de kunst

Met zijn werk wil Leonardo in beeld een verhaal vertellen. Vaak neemt hij een gebeurtenis of biografie als uitgangspunt voor zijn gedetailleerde illustraties. Zijn uiteindelijke doel: instrumenten maken die zo rijk geïllustreerd zijn dat je ze kunt lezen als een boek of een roman. Zo heeft Leonardo onder andere een viool gemaakt die geïnspireerd is op het leven van Vincent van Gogh.

Artikel gaat verder onder de afbeelding Leondardo van Gogh voor achter

Verhaal zonder woorden

Naast illustreren heeft Leonardo een speciale band met instrumenten en de viool in het bijzonder. Muziekinstrumenten kunnen in hun meest simpele vorm een verhaal vertellen dat rijker is dan duizend woorden. Melodieus geluid kan mensen tot in hun diepste kern raken en inspireren.

Zijn artistieke uitingsvorm is er één van geduld en nauwkeurigheid. Eén afgewerkt exemplaar kost hem maar liefst drie weken. Maar het resultaat is er zeker naar: een prachtig exemplaar waar je niet snel op uitgekeken raakt. Kijk op Leonardo's website voor de stukken die in de verkoop zijn.

Viool Leonardo

In dit filmpje is te zien met welk detail Leonardo de illustraties op de viool aanbrengt. Klik op de foto om de video af te spelen.

Viool x3 Leonardo

Viool Leonardo 2

Viool Leonardo 3

Viool Leonardo 4

Viool Leonardo 6

Viool Leonardo uitgelicht 7

Viool Leonardo 9

Viool Leonardo eind

Viool Leonardo eind eind

Viool Leonardo dubbel

Viool Leonardo uitgelicht? 2

Leonardo cello

Viool Leonardo aan het werk

Een andere kunstenaar die een extra dimensie aan muziek toevoegt is te zien in dit filmpje. Met een veld van lichtgevende buizen maakt hij de klanken van zijn piano niet alleen hoorbaar, maar ook zichtbaar: een spektakel voor alle zintuigen. 

Lees ook:  Nostalgische taarten flirten met het interieur uit de jaren ‘70

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down