Vioolschilder gebruikt instrumenten als canvas voor prachtige tekeningen

1775 VIEWS
Vioolschilder gebruikt instrumenten als canvas voor prachtige tekeningen

 

Leonardo Frigo wordt ook wel de vioolschilder genoemd. Deze kunstenaar uit London gebruikt instrumenten als ongewone canvassen voor zijn illustraties. De biografieën en verhalen die hij met groot geduld en precisie op de violen (en soms cello’s) aanbrengt zitten vol symboliek, patronen en geïntegreerde tekst. Op deze manier brengt hij de creatieve kracht van geluid en beeld op een fenomenale manier samen. 

Artikel gaat verder onder de afbeelding Leonardo aan het werk

Een extra dimensie in de kunst

Met zijn werk wil Leonardo in beeld een verhaal vertellen. Vaak neemt hij een gebeurtenis of biografie als uitgangspunt voor zijn gedetailleerde illustraties. Zijn uiteindelijke doel: instrumenten maken die zo rijk geïllustreerd zijn dat je ze kunt lezen als een boek of een roman. Zo heeft Leonardo onder andere een viool gemaakt die geïnspireerd is op het leven van Vincent van Gogh.

Artikel gaat verder onder de afbeelding Leondardo van Gogh voor achter

Verhaal zonder woorden

Naast illustreren heeft Leonardo een speciale band met instrumenten en de viool in het bijzonder. Muziekinstrumenten kunnen in hun meest simpele vorm een verhaal vertellen dat rijker is dan duizend woorden. Melodieus geluid kan mensen tot in hun diepste kern raken en inspireren.

Zijn artistieke uitingsvorm is er één van geduld en nauwkeurigheid. Eén afgewerkt exemplaar kost hem maar liefst drie weken. Maar het resultaat is er zeker naar: een prachtig exemplaar waar je niet snel op uitgekeken raakt. Kijk op Leonardo’s website voor de stukken die in de verkoop zijn.

Lees ook:  Hoopvolle tuintjes in een Japanse krant

Viool Leonardo

In dit filmpje is te zien met welk detail Leonardo de illustraties op de viool aanbrengt. Klik op de foto om de video af te spelen.

Viool x3 Leonardo

Viool Leonardo 2

Viool Leonardo 3

Viool Leonardo 4

Viool Leonardo 6

Viool Leonardo uitgelicht 7

Viool Leonardo 9

Viool Leonardo eind

Viool Leonardo eind eind

Viool Leonardo dubbel

Viool Leonardo uitgelicht? 2

Leonardo cello

Viool Leonardo aan het werk

Een andere kunstenaar die een extra dimensie aan muziek toevoegt is te zien in dit filmpje. Met een veld van lichtgevende buizen maakt hij de klanken van zijn piano niet alleen hoorbaar, maar ook zichtbaar: een spektakel voor alle zintuigen. 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Camouflagekunst van Cecilia Paredes
Scherven brengen geluk
Picasso tekent met licht
Fascinerende mandala’s van servies