Meer dan 1.000 mensen verkleedden zich als Frida Kahlo ter ere van haar 110-jarig jubileum

2720 VIEWS
Meer dan 1.000 mensen verkleedden zich als Frida Kahlo ter ere van haar 110-jarig jubileum

Om het 110-jarig jubileum van de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo te vieren heeft het Dallas Museum of Art een speciaal festival georganiseerd: het Frida Fest. Gedurende dit evenement wilde het museum iets speciaals doen, namelijk: het Guiness wereldrecord verbreken voor de grootste groep mensen die verkleed is als Frida.

Meer dan 1.000 deelnemers

Het museum verwachtte aanvankelijk dat zo’n 250 mensen verkleed als Frida zouden komen opdagen, maar verrassend genoeg kwamen er zo’n 5.000 mensen om Frida’s verjaardag te vieren en waren er iets meer dan 1.000 mensen ook daadwerkelijk als haar verkleed.

Frida’s invloed op de jongere generaties

Opvallend is dat er verrassend veel kinderen op het festival aanwezig waren. Ook baby’s werden opgemaakt en verkleed als de kunstenares. Prachtig hoe de nagedachtenis aan Frida Kahlo ook wordt doorgegeven aan jongere generaties. Een 13-jarige bezoeker van het festival, Sofia Valadez, zegt hierover:

Toen ik opzocht wie Frida Kahlo was en haar zelfportretten tegenkwam, zag ik hoe dicht zij bij zichzelf is gebleven, dat ze trots was op zichzelf en dat is heel inspirerend. Zij was een sterke, onafhankelijke vrouw en ik vind haar wenkbrauwen mooi.

De uitslag laat nog even op zich wachten

Het Dallas Museum of Art heeft dit evenement georganiseerd in samenwerking met het Latino Centre for Leadership Development. Het kan een aantal weken duren voor bekend is of het museum haar doel om het wereldrecord te verbreken heeft gehaald, maar het is in ieder geval wel uitgelopen op een enorm succes.

Lees ook:  Deze Victoriaanse foto's laten zien dat mensen vroeger ook heus wel in waren voor een lolletje

Frida Kahlo fest 2

Frida Kahlo fest 3

Frida Kahlo fest 4

Frida Kahlo fest 5

Frida Kahlo fest 6

Frida Kahlo fest 7

Frida Kahlo fest 8

Frida Kahlo fest 9

Frida Kahlo fest 10

Frida Kahlo fest 12

Een aantal jaar geleden zijn er stukken uit Frida’s garderobe gevonden die na haar dood altijd onopgemerkt zijn gebleven. In dit artikel vind je de foto’s van deze bijzondere items.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Levende beelden van het oude Japan
De honingjagers van de Himalaya
Deze Iraanse gebouwen laten zien dat de sprookjes van 1001nacht nog springlevend zijn
Dit curieuze verlaten kasteel heeft een duizelingwekkend mooi interieur