Meer dan 1.000 mensen verkleedden zich als Frida Kahlo ter ere van haar 110-jarig jubileum

20 juli 2017
391

Om het 110-jarig jubileum van de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo te vieren heeft het Dallas Museum of Art een speciaal festival georganiseerd: het Frida Fest. Gedurende dit evenement wilde het museum iets speciaals doen, namelijk: het Guiness wereldrecord verbreken voor de grootste groep mensen die verkleed is als Frida.

Meer dan 1.000 deelnemers

Het museum verwachtte aanvankelijk dat zo’n 250 mensen verkleed als Frida zouden komen opdagen, maar verrassend genoeg kwamen er zo’n 5.000 mensen om Frida’s verjaardag te vieren en waren er iets meer dan 1.000 mensen ook daadwerkelijk als haar verkleed.

Frida’s invloed op de jongere generaties

Opvallend is dat er verrassend veel kinderen op het festival aanwezig waren. Ook baby's werden opgemaakt en verkleed als de kunstenares. Prachtig hoe de nagedachtenis aan Frida Kahlo ook wordt doorgegeven aan jongere generaties. Een 13-jarige bezoeker van het festival, Sofia Valadez, zegt hierover:

Toen ik opzocht wie Frida Kahlo was en haar zelfportretten tegenkwam, zag ik hoe dicht zij bij zichzelf is gebleven, dat ze trots was op zichzelf en dat is heel inspirerend. Zij was een sterke, onafhankelijke vrouw en ik vind haar wenkbrauwen mooi.

De uitslag laat nog even op zich wachten

Het Dallas Museum of Art heeft dit evenement georganiseerd in samenwerking met het Latino Centre for Leadership Development. Het kan een aantal weken duren voor bekend is of het museum haar doel om het wereldrecord te verbreken heeft gehaald, maar het is in ieder geval wel uitgelopen op een enorm succes.

Frida Kahlo fest 2

Frida Kahlo fest 3

Frida Kahlo fest 4

Frida Kahlo fest 5

Frida Kahlo fest 6

Frida Kahlo fest 7

Frida Kahlo fest 8

Frida Kahlo fest 9

Frida Kahlo fest 10

Frida Kahlo fest 12

Een aantal jaar geleden zijn er stukken uit Frida's garderobe gevonden die na haar dood altijd onopgemerkt zijn gebleven. In dit artikel vind je de foto's van deze bijzondere items.

Lees ook:  Doodeng maar geweldig: deze drie mensen gooiden op latere leeftijd het roer om

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down