Mathilde | Gelukkig in de Dapperstraat

29 oktober 2014
188

Vanaf mijn veertiende jaar woonde ik bij mijn tante in de Dapperstraat in Amsterdam. Een groot hoekhuis boven een café op de eerste verdieping. De huiskamer besloeg een gedeelte van de hoek, alwaar mijn grootmoeder die bij mijn tante inwoonde, haar vaste plek voor het raam had. Zij had dan een goed uitzicht over een groot gedeelte van de dagelijkse markt. Iedere vrijdagavond was er reünie. De kinderen van mijn tante, en dat waren er heel wat, kwamen dan met hun echtgenoten en hun kinderen op bezoek. Het was iedere week een geweldige happening waar ik nog immer prachtige herinneringen aan heb en dikwijls met enige weemoed aan terugdenk.
[quote text_size="medium"]
Ik vond dat zo lief en aandoenlijk dat ik voor mezelf had besloten om later net zo grijs en vooral net zo beverig te worden als zij
[/quote]
Mijn grootmoeder was al heel oud, stokoud in mijn beleving toentertijd. Ze was grijs en haar handen trilden, een effect dat nog eens extra geaccentueerd werd als zij met volle kopjes koffie vanuit de keuken naar de huiskamer liep, dat best een behoorlijk eind was in dat grote huis. Ik vond dat zo lief en aandoenlijk dat ik voor mezelf had besloten om later net zo grijs en vooral net zo beverig te worden als zij.
Inmiddels ben ik in de beleving van mijn kleinkinderen al net zo stokoud als mijn grootmoeder. Toch verf ik mijn haar, maak ik me op, ben ik versierd met piercings en tattoos en ben ik meer uit dan thuis. Ik lijk nog in geen enkel opzicht op dat frêle dametje voor het raam. Tijden veranderen, gelukkig maar.
[hr]
Mathilde Boom voelt zich al jaren een echte Paradijsvogel: ze is kleurrijk, excentriek en behoorlijk goed geconserveerd. Geniet met volle teugen in het besef dat het leven kort is. Ze verdiende haar schrijverssporen in eerste instantie als juridisch secretaresse voor een van de bekendste strafpleiters van Nederland. Op Paradijsvogels Magazine geeft ze u stof tot nadenken met prikkelingen en beroeringen uit het dagelijks leven, op smaak gebracht met een gezonde korrel zout. 
Meer lezen van Mathilde? Vul uw emailadres in blijf op de hoogte wanneer Mathilde een nieuw artikel plaatst:
[mc4wp_form id="15341"]
 

Lees ook:  Het leven na 50: grijs of geweldig?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings