Mathilde | Gelukkig in de Dapperstraat

1183 VIEWS
Mathilde | Gelukkig in de Dapperstraat

Vanaf mijn veertiende jaar woonde ik bij mijn tante in de Dapperstraat in Amsterdam. Een groot hoekhuis boven een café op de eerste verdieping. De huiskamer besloeg een gedeelte van de hoek, alwaar mijn grootmoeder die bij mijn tante inwoonde, haar vaste plek voor het raam had. Zij had dan een goed uitzicht over een groot gedeelte van de dagelijkse markt. Iedere vrijdagavond was er reünie. De kinderen van mijn tante, en dat waren er heel wat, kwamen dan met hun echtgenoten en hun kinderen op bezoek. Het was iedere week een geweldige happening waar ik nog immer prachtige herinneringen aan heb en dikwijls met enige weemoed aan terugdenk.

Ik vond dat zo lief en aandoenlijk dat ik voor mezelf had besloten om later net zo grijs en vooral net zo beverig te worden als zij

Mijn grootmoeder was al heel oud, stokoud in mijn beleving toentertijd. Ze was grijs en haar handen trilden, een effect dat nog eens extra geaccentueerd werd als zij met volle kopjes koffie vanuit de keuken naar de huiskamer liep, dat best een behoorlijk eind was in dat grote huis. Ik vond dat zo lief en aandoenlijk dat ik voor mezelf had besloten om later net zo grijs en vooral net zo beverig te worden als zij.

Lees ook:  Honderd & gelukkig

Inmiddels ben ik in de beleving van mijn kleinkinderen al net zo stokoud als mijn grootmoeder. Toch verf ik mijn haar, maak ik me op, ben ik versierd met piercings en tattoos en ben ik meer uit dan thuis. Ik lijk nog in geen enkel opzicht op dat frêle dametje voor het raam. Tijden veranderen, gelukkig maar.


Mathilde Boom voelt zich al jaren een echte Paradijsvogel: ze is kleurrijk, excentriek en behoorlijk goed geconserveerd. Geniet met volle teugen in het besef dat het leven kort is. Ze verdiende haar schrijverssporen in eerste instantie als juridisch secretaresse voor een van de bekendste strafpleiters van Nederland. Op Paradijsvogels Magazine geeft ze u stof tot nadenken met prikkelingen en beroeringen uit het dagelijks leven, op smaak gebracht met een gezonde korrel zout. 

Meer lezen van Mathilde? Vul uw emailadres in blijf op de hoogte wanneer Mathilde een nieuw artikel plaatst:

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Generaties wisselen van kleding
Ode aan alle moeders
Prachtig initiatief tegen eenzaamheid: studenten gaan op kamers in een verzorgingshuis
Dit Scandinavische ecodorp ligt op nog geen half uur van Amsterdam