Mathilde |Cruijffiaanse wijsheden

5 juli 2014
28

Ben je net als ik ook zo in de ban van het wereldkampioenschap voetbal?  Dan worden we deze weken wel heel erg op onze wenken bediend.  Ik nestel me dus dagelijks zo tegen zessen voor de buis om alle tot opmaat dienende voorbeschouwingen tot mij te laten komen. En na afloop van de wedstrijden luister ik naar de immer aan wal staande beste stuurlui wat er al dan niet is mis gegaan.  Ik geef het toe, het is iedere dag weer een hele zit.
Vooral Nederland, Italië en België hebben mijn niet aflatende belangstelling.  Hoewel ik nog steeds niets snap van een aantal spelregels raak ik danig opgewonden als de tegenstander te dicht bij “ons” of bij een ander voor mij favoriet doel komt en raak volkomen in extase als “we” hebben gescoord. Maar spelregels?  Ik begrijp het wanneer een bal uit is of wanneer het een hoekschop wordt. Een ingooi en een vrije trap kan ik ook nog net bevatten, maar wat is nu eigenlijk buitenspel?
Ik heb me dus maar gewend tot Wikipedia en werd getrakteerd op de volgende uitleg: ‘Buitenspel is als een speler de buitenspelpositie inneemt’. Hmmm. Gelukkig gaat de uitleg verder: ‘Dit gebeurt als de speler zich dichter bij de doellijn van de tegenstander bevindt dan de bal en de voorlaatste tegenstander (inclusief de keeper/doelman). Dit geldt alleen als de speler zich op de speelhelft van de tegenstander bevindt.’
Snappen doe ik het nog steeds niet, maar vooral uit de Cruijffiaanse wijsheid 'buitenspel is als een speler de buitenspelpositie inneemt' haal ik nog meer voldoening dan uit het vergroten van mijn kennis over buitenspel. Ik heb besloten het zo te laten en ongehinderd door enige buitenspelkennis ongegeneerd te genieten van de rest van het WK!
[hr]
Mathilde Boom voelt zich al jaren een echte Paradijsvogel: ze is kleurrijk, excentriek en behoorlijk goed geconserveerd. Geniet met volle teugen in het besef dat het leven kort is. Ze verdiende haar schrijverssporen in eerste instantie als juridisch secretaresse voor een van de bekendste strafpleiters van Nederland. Op Paradijsvogels Magazine geeft ze u stof tot nadenken met prikkelingen en beroeringen uit het dagelijks leven, op smaak gebracht met een gezonde korrel zout. 
 

Lees ook:  Een liefdesbrief aan de mist

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een goed gevoel hebben is het halve werk

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings