Marja Koppen (64) laat zien: je hoeft niet rijk te zijn om er goed uit te zien!

21 september 2017
215

Straatfotografe en modeblogger Misja B. loopt regelmatig inspirerende mensen tegen het lijf. Zo ook Marja Koppen (1953) uit Amsterdam. Misja had haar al eens voor de lens tijdens de opening van de tentoonstelling van mode iconen Puck & Hans  en bleek toen al een verschijning. Tijd om meer over deze kleurrijke vrouw te weten te komen. 

Kleding moet iets aparts hebben

We kennen inmiddels allemaal wel de schitterende New Yorkse vrouwen die door Ari Seth Cohen op de foto worden gezet voor zijn blog en boeken Advanced Style. De meesten van hen hebben wel een ander budget dan de gemiddelde vrouw. Betekent dat dan dat je alleen met dure kleding er goed em kleurrijk uit kunt zien? Niet volgens Marja Koppen!

Marja: "Dure kleding kan heel mooi zijn, qua stof en afwerking, maar met goedkopere kleding kun je er ook goed uitzien. Ik heb geen voorkeur voor een bepaald merk. Voor mij is het belangrijk dat kleding comfortabel zit, het moet iets aparts hebben en, niet onbelangrijk, het moet me goed staan."

"Ik houd van vrouwelijke kleding, van soepel vallende stoffen. Hoge, wijde broeken A-lijn jurken of -rokken zijn favoriet. Denk aan de jaren '20-stijl. In een spijkerbroek zal je mij overigens nooit zien."

misja b 2

Het is zonde om kleding weg te gooien

Marja runt samen met haar man Brasserie De Joffers in Amsterdam. Marja: "Veel inspiratie krijg ik op straat, maar ook in onze Brasserie en ik kijk graag in tijdschriften. Aan het begin van elk seizoen kijk ik welke kleuren er in de winkels hangen en wat ik nog in mijn kast heb. Ik ga dan nieuwe combinaties bedenken. Die nieuwe sets hang ik bij elkaar op hangers, anders vergeet ik het later weer.

Lees ook:  Mode-inspiratie van kleurrijke vrouwen die durven

Ik doe geen kleding weg, dat vind ik jammer. Soms draag ik het een paar seizoenen niet, dan ineens blijkt het weer bij iets nieuws te passen."

misja b 3

Combineren is het toverwoord

"Ik houd erg van winkelen. Vind het ook inspirerend om rond te kijken, maar ik wil niet zo'n onoverzichtelijke berg kleding krijgen, dus ik ben selectief in het kopen. Combineren is wel de rode draad, zowel in mijn kleding als in mijn interieur. Het jasje van H&M dat ik aanheb had ik nog, de broek en het bloesje heb ik pas geleden bij Vanilia gekocht.

Het jasje bleek thuis qua kleur wonderwel bij de broek te passen. Je moet er af en toe even tijd voor vrijmaken, maar het is heel verrassend te zien dat je met weinig dingen veel verschillende combinaties kunt maken."

misja b 4

Creëer met kleine aanpassingen iets nieuws

"Met mijn interieur doe ik precies hetzelfde. Af en toe verander ik eens iets. Met kleine aanpassingen maak ik weer nieuwe hoekjes, dan ziet alles er weer heel anders uit. Dat heb ik duidelijk van mijn moeder meegekregen.

Ik wilde graag naar de Mode Academie, maar uit praktische overwegingen heb ik voor de lerarenopleiding Kunstzinnige Vorming gekozen. Ik heb lang lesgegeven en in die tijd ben ik ook begonnen als keramiste. Als het even kan probeer ik naast mijn werk bij De Joffers daar af en toe nog tijd voor vrij te maken."

misja b 5

Marja's gouden tip

"Koop vooral niet iets omdat het toevallig in de mode is. Kijk heel goed naar jezelf. Zoek uit wat bij je past. Je moet je er niet alleen lekker in voelen, het moet ook comfortabel zitten. Anders draag je het niet, of in ieder geval te weinig."

Lees ook:  Pirouettes op het asfalt

misja b 6

En zo zag Marja eruit tijdens de opening van de tentoonstelling van Puck & Hans.

misja b 7

Lees ook het inspirerende verhaal van Greet Moens. De kleurencoach die mensen helpt in hun zoektocht naar een eigen stijl. Haar motto: word wie je bent!


Fotografe en blogger Misja B. (1952) kun je uittekenen in een streepjesshirt, Francis Kleinbril en fotocamera. Op straat – van Amsterdam tot Kopenhagen en Parijs – fotografeert ze iets oudere hippe mannen en vrouwen dit een gedurfde, eigen stijl hebben. Ze ontfutselt hun modegeheimen en deelt deze op haar blog, samen met de mooiste mode-adresjes en de beste tips uit haar zwarte boekje. Van Vogue tot vintage: hier vind je inspiratie om je eigen stijl (opnieuw) uit te vinden!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Onbezorgd leven met een woonverzekering

Hoe verzorg je je lichaam het beste?

Waarom heb je een leuke, creatieve hobby nodig?

De rustgevende aura kleur blauw

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings