Marja Koppen (64) laat zien: je hoeft niet rijk te zijn om er goed uit te zien!

4461 VIEWS
Marja Koppen (64) laat zien: je hoeft niet rijk te zijn om er goed uit te zien!

Straatfotografe en modeblogger Misja B. loopt regelmatig inspirerende mensen tegen het lijf. Zo ook Marja Koppen (1953) uit Amsterdam. Misja had haar al eens voor de lens tijdens de opening van de tentoonstelling van mode iconen Puck & Hans  en bleek toen al een verschijning. Tijd om meer over deze kleurrijke vrouw te weten te komen. 

Kleding moet iets aparts hebben

We kennen inmiddels allemaal wel de schitterende New Yorkse vrouwen die door Ari Seth Cohen op de foto worden gezet voor zijn blog en boeken Advanced Style. De meesten van hen hebben wel een ander budget dan de gemiddelde vrouw. Betekent dat dan dat je alleen met dure kleding er goed em kleurrijk uit kunt zien? Niet volgens Marja Koppen!

Marja: “Dure kleding kan heel mooi zijn, qua stof en afwerking, maar met goedkopere kleding kun je er ook goed uitzien. Ik heb geen voorkeur voor een bepaald merk. Voor mij is het belangrijk dat kleding comfortabel zit, het moet iets aparts hebben en, niet onbelangrijk, het moet me goed staan.”

“Ik houd van vrouwelijke kleding, van soepel vallende stoffen. Hoge, wijde broeken A-lijn jurken of -rokken zijn favoriet. Denk aan de jaren ’20-stijl. In een spijkerbroek zal je mij overigens nooit zien.”

misja b 2

Het is zonde om kleding weg te gooien

Marja runt samen met haar man Brasserie De Joffers in Amsterdam. Marja: “Veel inspiratie krijg ik op straat, maar ook in onze Brasserie en ik kijk graag in tijdschriften. Aan het begin van elk seizoen kijk ik welke kleuren er in de winkels hangen en wat ik nog in mijn kast heb. Ik ga dan nieuwe combinaties bedenken. Die nieuwe sets hang ik bij elkaar op hangers, anders vergeet ik het later weer.

Lees ook:  Deze schoenen zijn gemaakt van ananas

Ik doe geen kleding weg, dat vind ik jammer. Soms draag ik het een paar seizoenen niet, dan ineens blijkt het weer bij iets nieuws te passen.”

misja b 3

Combineren is het toverwoord

“Ik houd erg van winkelen. Vind het ook inspirerend om rond te kijken, maar ik wil niet zo’n onoverzichtelijke berg kleding krijgen, dus ik ben selectief in het kopen. Combineren is wel de rode draad, zowel in mijn kleding als in mijn interieur. Het jasje van H&M dat ik aanheb had ik nog, de broek en het bloesje heb ik pas geleden bij Vanilia gekocht.

Het jasje bleek thuis qua kleur wonderwel bij de broek te passen. Je moet er af en toe even tijd voor vrijmaken, maar het is heel verrassend te zien dat je met weinig dingen veel verschillende combinaties kunt maken.”

misja b 4

Creëer met kleine aanpassingen iets nieuws

“Met mijn interieur doe ik precies hetzelfde. Af en toe verander ik eens iets. Met kleine aanpassingen maak ik weer nieuwe hoekjes, dan ziet alles er weer heel anders uit. Dat heb ik duidelijk van mijn moeder meegekregen.

Ik wilde graag naar de Mode Academie, maar uit praktische overwegingen heb ik voor de lerarenopleiding Kunstzinnige Vorming gekozen. Ik heb lang lesgegeven en in die tijd ben ik ook begonnen als keramiste. Als het even kan probeer ik naast mijn werk bij De Joffers daar af en toe nog tijd voor vrij te maken.”

Lees ook:  Anne begon op haar 59e een tweede carrière als model

misja b 5

Marja’s gouden tip

“Koop vooral niet iets omdat het toevallig in de mode is. Kijk heel goed naar jezelf. Zoek uit wat bij je past. Je moet je er niet alleen lekker in voelen, het moet ook comfortabel zitten. Anders draag je het niet, of in ieder geval te weinig.”

misja b 6

En zo zag Marja eruit tijdens de opening van de tentoonstelling van Puck & Hans.

misja b 7

Lees ook het inspirerende verhaal van Greet Moens. De kleurencoach die mensen helpt in hun zoektocht naar een eigen stijl. Haar motto: word wie je bent!


Fotografe en blogger Misja B. (1952) kun je uittekenen in een streepjesshirt, Francis Kleinbril en fotocamera. Op straat – van Amsterdam tot Kopenhagen en Parijs – fotografeert ze iets oudere hippe mannen en vrouwen dit een gedurfde, eigen stijl hebben. Ze ontfutselt hun modegeheimen en deelt deze op haar blog, samen met de mooiste mode-adresjes en de beste tips uit haar zwarte boekje. Van Vogue tot vintage: hier vind je inspiratie om je eigen stijl (opnieuw) uit te vinden!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Unieke kans: je eigen streetstyle fotoshoot door Misja B.!
8 feestelijke hoeden van creatieve duizendpoot Lenny Moeskops
Misja B. fotografeerde Jeanie (66): “Op mijn leeftijd heb je niet slechts een verleden, maar bovenal een toekomst!”
Dit is de kleurrijke stijl van straatfotografe en blogger Misja B.