Margareth van der Werf over stijl: "Ik woon al een jaar in dit blauwe pak!"

25 oktober 2016
286

Misja B. fotografeert mannen en vrouwen met een gedurfde, eigen stijl. Elke week laten we de mooiste exemplaren uit haar omvangrijke collectie zien op Paradijsvogels Magazine. Deze keer: Margareth van der Werf (1960) die werkt bij Sukha op de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

De vrouw op het bankje voor de winkel

Misja B.: "Als ik door de Haarlemmerstraat in Amsterdam loop, sla ik Sukha eigenlijk nooit over. Dat komt doordat er altijd wel een mooie tekst of spreuk met verf op het winkelraam staat. En er mooie, eerlijk gemaakte spullen worden verkocht die ook nog eens op een fijne manier zijn geëtaleerd. Loop daar maar eens aan voorbij! Ook deze keer maakte ik even tijd om er naar binnen te gaan. En: er zit een leuke vrouw op het bankje voor de winkel."

Margareth: Voor Sukha zijn duurzaamheid en goede productieplekken heel belangrijk, dat spreekt me ook erg aan. Ik vind het heel belangrijk dat de consument een ander bewustzijn gaat ontwikkelen.

Het blijkt Margareth van der Werf (1960), ze werkt bij Sukha én ik mag haar fotograferen. Margareth vertelt: 'Ik werk hier nu bijna 5 jaar. Vanaf het eerste moment voel ik me als een vis in het water. Het is een fijn pand, het voelt een beetje als thuiskomen. Er worden prachtige spullen verkocht en ik mag ook voor een gedeelte aan de inkoop meewerken. Voor Sukha zijn duurzaamheid en goede productieplekken heel belangrijk, dat spreekt me ook erg aan. Ik vind het heel belangrijk dat de consument een ander bewustzijn gaat ontwikkelen. Irene Mertens, de eigenaar, is een ondernemer met een groot hart en ze heeft een fijn en bevlogen team om zich heen verzameld.'

Lees ook:  De natuur als muze voor haute couture

Wonen in een pak van jeansstof

misja-b-margareth3

Wat direct opvalt is het pak dat ze aangeeft. Gemaakt van jeansstof en van het merk Kings of Indigo en het ziet er heel comfortabel, maar toch ook elegant uit. "Ik voel me er altijd lekker in. Geen wonder dat ik er al een jaar ‘in woon’! Ik hou van mooie, een beetje stoere, classic en uniformachtige kleding. Een beetje androgyn ook. Ik ben een fan van de ontwerpen van Monique van Heist en ik draag graag kleding van Humanoid."

Sjaals met een verhaal

Daarnaast maakt Margareth ook sjaals. Het begon als een grap: een paar jaar geleden maakte voor een vriendin een sjaal met restmateriaal wat ze nog had liggen. "Er kwamen zoveel positieve reacties op, toen is het balletje vanzelf gaan rollen. Ik ben gestart met 1 oak, het staat voor ‘one of a kind’. Elke sjaal die ik maak is uniek. Ik werk veel met zijde, linnen, zachte velours en imitatie bont. Als ik maar even de tijd heb loop ik te scharrelen, op zoek naar mooie stoffen en gekke dingen die ik ervoor kan gebruiken. Het worden op die manier allemaal kleine verhaaltjes. Ik maak ze niet alleen voor vrouwen, mannen dragen mijn shalws ook. In plaats van een stropdas of gewoon bij een trui."

Met moeite weersta ik de verleidingen in de winkel. Maar misschien dat ik thuis nog even de sjaals van Margareth op haar site ga bekijken..

Op de winkelruiten en muren van Sukha staan altijd mooie spreuken.

Op de winkelruiten en muren van Sukha staan altijd mooie spreuken.

[hr]

Fotografe en blogger Misja B. (1952) kun je uittekenen in een streepjesshirt, Francis Kleinbril en fotocamera. Op straat - van Amsterdam tot Kopenhagen en Parijs - fotografeert ze iets oudere hippe mannen en vrouwen dit een gedurfde, eigen stijl hebben. Ze ontfutselt hun modegeheimen en deelt deze op haar blog, samen met de mooiste mode-adresjes en de beste tips uit haar zwarte boekje. Van Vogue tot vintage: hier vind je inspiratie om je eigen stijl (opnieuw) uit te vinden!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings