Mandala kleurplaten om zelf uit te printen

13 januari 2016
821

Mandala betekent volgens velen 'cirkel'. Visueel worden ze vaak gezien als een schematische verbeelding van het universum, en daarnaast vormen ze naar Hindoeïstisch en Boeddhistisch gebruik de basis voor meditatie.

Op Paradijsvogels Magazine zagen we eerder al verschillende mandala's voorbijkomen: deze exemplaren gemaakt van natuurlijke materialen van de hand van Kathy Klein, die ze 'neerlegt' in de natuur als een positieve verrassing voor toevallige voorbijgangers. En deze mandala's die vervaardigt worden op een draaitafel met een dun laagje klei. Mandala's zijn vaak overal om ons heen, zonder dat we het doorhebben. Zo zijn ze ook te vinden in sneeuwvlokken en bloemen, maar ook in deze composities van servies.

10 mandalakleurplaten om direct te downloaden

Daarnaast wordt de mandala veel gebruikt als kleurplaat om tot innerlijke rust te komen. Er zijn diverse kleurboeken verkrijgbaar, daarnaast kunt u ook platen downloaden om ze zelf uit te printen. Hieronder zetten we een selectie van onze favoriete mandala kleurplaten op een rij.

Mandala kleurplaat | Bloem > Print hier

mandala kleurplaat

Mandala kleurplaat | Boomstam > Print hier

mandala kleurplaat2

Mandala kleurplaat | Wervelwind > Print hier

mandala kleurplaat3

Mandala kleurplaat | Another World > Print hier

mandala kleurplaat4

Mandala kleurplaat | Egypte > Print hier

mandala kleurplaat5

Mandala kleurplaat | Geometrische vingers > Print hier

mandala kleurplaat6

Mandala kleurplaat | Cirkels > Print hier

mandala kleurplaat7

Mandala kleurplaat | Wiel > Print hier

mandala kleurplaat8

Mandala kleurplaat | Aster > Print hier

mandala kleurplaat9

Mandala kleurplaat | Zonnig > Print hier

mandala kleurplaat10

[hr]

Bekijk ook: Kleuren voor gevorderden

 

 

Lees ook:  Curator van de natuur

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings