Deze man woont op de meest afgelegen plek ter wereld

5 oktober 2016
392

Dit is Vyacheslav Korotki, oftewel Slava. Slava is 66 jaar, meteoroloog en gespecialiseerd in het polaire noorden. De afgelopen 30 jaar woonde hij op de Russische schepen en nu woont hij in Chodovaricha in Noord-Rusland. Hij verblijft op een buitenpost waar hij de temperatuur (laag), sneeuwval (veel) en de wind (heel veel) meet. Het behoeft niet zoveel uitleg dat in het polaire noorden niet zo heel veel mensen women: Slava woont alleen, de enige mensen met wie hij dagelijks te maken heeft, zijn die op tv wanneer hij het nieuws kijkt.

Allesomvattende stilte

Slava's post ligt op de rand van een schiereiland dat uitsteekt in de Barentszzee en de dichtstbijzijnde stad is 1 uur vliegen met de helikopter. Hij heeft een vrouw, maar zij woont in Arkhangelsk. Wanneer hij deze stad bezoekt heeft hij moeite met het verkeer en het lawaai, het is moeilijk om los te komen van de stilte bij de Barentszzee. Naar eigen zeggen is Slava nog steeds zo enthousiast als aan het begin van zijn carrière; hij is een rasechte liefhebber van de open ruimtes van het noordpoolgebied. Meteorologen zoals hij zijn er nog maar weinig.

Weer en wind

Evgenia Arbugueva is een fotografe die 3 weken met Slava heeft doorgebracht. Zij fotografeerde hem tijdens zijn dagelijkse routine in de sneeuw en in huis. Evgenia vertelt dat Slava eigenlijk alles behalve eenzaam is; het drukke stadsleven is simpelweg niet voor hem weggelegd. Hij geniet van de sereniteit van de sneeuw en de ruimte.

Wanneer je naar de foto's kijkt bekruipt je enerzijds het gevoel dat het een donker en verlaten bestaan is. Maar wanneer je met een andere blik kijkt is het rustgevend, beheerst en vooral bevrijdend.

Lees ook:  6 inspirerende levenslessen van Frida Kahlo

Het is alsof hij het weer en de wind zelf is.

slava-1

Slava in zijn eigen gemaakte boot, waar hij veel van zijn dagen doorbrengt.slava-5

slava-6

De oeroude radio van Slava waarmee hij kan communiceren, passend bij het behang dat stamt uit het Sovjet-tijdperk.slava-4

slava-7

slava-8

Tijdens de lange nachten maakt Slava huisjes van lucifers.slava-11

slava-9

slava-10

Slava tot aan zijn knieën in het water, terwijl hij de waterstand meet. slava-12

 

Bron: The Guardian 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

Afscheid nemen van een trouwe viervoeter: gedichten over het overlijden van een kat

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down