Weer eens wat anders: snorkelen en duiken op de Malediven

1 september 2019
576

Ben je toe aan rust en tijd voor jezelf? Dan kan je kiezen uit een veelvoud aan prachtige bestemmingen. Een van de meest paradijselijke bestemmingen zijn misschien wel de Malediven (ook wel Maldiven genoemd). Deze eilandengroep ligt een paar honderd kilometer onder Sri Lanka en massatoerisme is een woord dat men hier niet kent.

Op de Malediven kun je absoluut tot rust komen op een van de vele bounty-eilandjes. Met een turquoise blauwe zee en hagelwitte stranden waan jij je hier in het paradijs. Deze locatie is ideaal om te duiken vanwege het heldere water en de prachtige onderwaterwereld.

Koraaleilanden en atollen

De Malediven bestaan uit maar liefst 1.190 koraaleilanden die zijn gegroepeerd in 26 atollen. Een atol is een speciaal soort eiland in de vorm van een ring. Wist je dat dit woord afkomstig is uit het Divehi? Dit is de taal die gesproken wordt op de Malediven. Doordat een atol voornamelijk uit koraal bestaat en een unieke vorm heeft, vind je hier een uniek onderwaterlandschap.

Bron foto: Atoltravel.com

Snorkelen en duiken

Het mooie aan snorkelen en duiken is dat je echt even alleen bent met de vissen om je heen. Geen geklets en alleen het geluid van jezelf en het water. Duiken en snorkelen tijdens een rondreis in de Malediven is dus een absolute aanrader. Eerlijk is eerlijk, dit is niet de meest goedkope bestemming. Maar het voordeel is wel dat je hier geen massatoerisme hebt.

Wil je hier optimaal genieten van snorkelen, neem dan je eigen snorkelspullen mee zodat je zeker weet dat het goed past en je uren kan rondzwemmen. Wil je liever duiken? Bekijk dan even goed naar welk resort je gaat, want er zijn er een aantal met een goede duikschool of hebben een prachtig huisrif.

Lees ook:  Een onvergetelijke reis naar Tbilisi

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down