Weer eens wat anders: snorkelen en duiken op de Malediven

454 VIEWS
Weer eens wat anders: snorkelen en duiken op de Malediven

Ben je toe aan rust en tijd voor jezelf? Dan kan je kiezen uit een veelvoud aan prachtige bestemmingen. Een van de meest paradijselijke bestemmingen zijn misschien wel de Malediven (ook wel Maldiven genoemd). Deze eilandengroep ligt een paar honderd kilometer onder Sri Lanka en massatoerisme is een woord dat men hier niet kent.

Op de Malediven kun je absoluut tot rust komen op een van de vele bounty-eilandjes. Met een turquoise blauwe zee en hagelwitte stranden waan jij je hier in het paradijs. Deze locatie is ideaal om te duiken vanwege het heldere water en de prachtige onderwaterwereld.

Koraaleilanden en atollen

De Malediven bestaan uit maar liefst 1.190 koraaleilanden die zijn gegroepeerd in 26 atollen. Een atol is een speciaal soort eiland in de vorm van een ring. Wist je dat dit woord afkomstig is uit het Divehi? Dit is de taal die gesproken wordt op de Malediven. Doordat een atol voornamelijk uit koraal bestaat en een unieke vorm heeft, vind je hier een uniek onderwaterlandschap.

Bron foto: Atoltravel.com

Snorkelen en duiken

Het mooie aan snorkelen en duiken is dat je echt even alleen bent met de vissen om je heen. Geen geklets en alleen het geluid van jezelf en het water. Duiken en snorkelen tijdens een rondreis in de Malediven is dus een absolute aanrader. Eerlijk is eerlijk, dit is niet de meest goedkope bestemming. Maar het voordeel is wel dat je hier geen massatoerisme hebt.

Lees ook:  Magisch overnachten in de sneeuw van Fins Lapland

Wil je hier optimaal genieten van snorkelen, neem dan je eigen snorkelspullen mee zodat je zeker weet dat het goed past en je uren kan rondzwemmen. Wil je liever duiken? Bekijk dan even goed naar welk resort je gaat, want er zijn er een aantal met een goede duikschool of hebben een prachtig huisrif.

MEER INSPIRATIE

Mooiste wintersport locaties
De mooiste plek op aarde: Patagonië
Waarom een vakantie naar Ecuador een must is!
Natuurparadijs de Azoren