Happy food: makreelsalade op een speltcracker

15 juli 2014
279

We weten allemaal dat gezond eten belangrijk is. In gezonde voeding zitten allerlei stoffen die de weerstand op peil houden, de bloeddruk en het cholesterol laag en de griepvirussen buiten de deur. Maar wist u al dat voeding uw stemming ook kan beïnvloeden? Neem bijvoorbeeld deze simpele speltcracker met makreelsalade!

Van makreelsalade word je blij

Makreel zit vol omega-3 vetzuren, waarvan uit onderzoek is gebleken dat ze een goed middel zijn om depressie tegen te gaan. Ook werken deze vetten ontstekingsremmend. Makreel bevat daarnaast veel vitaminen en mineralen, o.a. vitamine A, C, D en E en calcium, ijzer en magnesium.
En spelt bevat naast allerlei gezonde voedingsstoffen ook tryptofaan en phenylalanine: de voorlopers van stemmingsbevorderende stofjes als serotonine en dopamine. Mocht dit nog niet voldoende reden zijn om dit recept van makreelsalade een keer te proberen, dan kunnen wij daar ook nog aan toevoegen dat het erg lekker is.

Recept: speltcracker met makreelsalade

350 gram gerookte makreelfilet
1 appel
6 kleine zoet-zure augurken
een paar strengetjes bieslook
2 eetlepels yohgurt
citroen
peper & zout
speltcrackers
Maak de gerookte makreelfilet schoon wanneer u een hele vis koopt, of snijd de kant-en-klare filet in stukjes. Snijd de appel en zoet-zure augurken in hele kleine blokjes en maak 6 strengetjes verse bieslook fijn. Doe dit bij de makreelfilet en voeg de eetlepels yoghurt en het sap van een halve citroen toe. Meng het geheel door elkaar en breng op smaak met wat verse peper en zout. Beleg de crackers met de makreelsalade en garneer met wat stukjes tomaat en een strengetje bieslook.
Ook lekker: makreelsalade op zoete ontbijt- of ouwewijvenkoek! Het zoute van de makreel met het zoete van de appel en koek zijn een verrassende combinatie. Iets minder gezond, dat wel..
[hr]

Lees ook:  Unieke plekken om te gaan uiteten in Nederland

Anderen bekeken ook: Chocoladetaart met...aubergine (!)

chocoladetaart aubergine

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings