De mail van deze lerares is een inspirerende levensles

27 december 2016
336

Het is een groot geluk als je in je leven een leraar op je pad bent tegengekomen die je iets meegeeft wat je je hele leven meeneemt. Of dat nu op de basisschool, middelbare school, tijdens studie, werk of hobby gebeurt - deze, vaak hele persoonlijke, levenslessen zijn een groot goed dat je moet koesteren.

In Toronto schreef professor Jessica Langer voor de kerst een email aan al haar studenten. Hoewel de mail bedoeld is voor mensen die aan het begin van hun professionele leven staan zich vaak zorgen maken over hoe ze hun pad moeten vormgeven en moeten dealen met alles wat ze gaan tegenkomen, is de tekst en de les inspirerend voor alle leeftijden, ook wanneer je al beschikt over een flinke dosis levenservaring.

Want of je nu 21 of 58 bent, je staat in het leven altijd weer aan het begin van iets nieuws waarin je soms kwetsbaar bent en het fijn is om je te realiseren dat je niet de enige bent. En dat als je, om met de woorden van vele wijze leermeesters te spreken, een leerling blijft in het leven de mooiste dingen kunt ervaren.

Dit is de mail die ze stuurde:

[hr]

Veel van jullie hebben mij bedankt voor het lesgeven; het lijkt erop dat dit marketingvak vrij populair was. Daar ben ik blij om. Maar ik wil dat jullie weten dat een goed semester ook om goede studenten vraagt.

Ik wil jullie graag ook nog een paar andere dingen vertellen.

Ik wil dat jullie weten dat school belangrijk is, maar dat het niet alles is. Als je moeilijk vindt om een bepaalde opdracht te doen, dan betekent dat niet dat je later geen marketingmanager kunt worden. Als getallen je intimideren betekent het niet dat je niet het beste persbericht ooit kunt schrijven. Het is ok en normaal om sommige dingen makkelijker te vinden dan andere. Een deel van je levensproject bestaat eruit om erachter te komen waar je kracht ligt, en deze te benutten. Ik beloof je: je hebt veel krachten.

Lees ook:  Waarom ik helemáál niet gelukkig word van opruimen

Ik wil ook dat je weet dat je tegenslagen zult hebben. Je loopt een bepaalde promotie mis of krijgt niet de droombaan die je zou willen. Je krijgt misschien een baan die eigenlijk niet zo goed past waardoor je wordt ontslagen (daar weet ik alles van). Iemand anders gaat er misschien met jouw idee vandoor. Je moet wellicht dingen doen die je vervelend vindt, terwijl een collega die mooie klus krijgt.

Wanneer deze dingen gebeuren, onthoud dan dat je niet alleen bent. Deze dingen overkomen iedereen. Ze zijn geen reflectie van wie je bent; ze zijn een reflectie van de omstandigheden waar je niet altijd volledig controle over hebt. En als je een tegenslag ervaart, geef alsjeblieft niet op!

Succes is voor iedereen anders. Dat is ok. Iedereen heeft verschillende krachten en krijgt te maken met verschillende uitdagingen. Ieder van jullie is waardevol. Voor mij, voor je familie en vrienden, en voor de wereld.

Met deze woorden wensen we iedereen een krachtig en inspirerend 2017!

Hier kun je de hele tekst in het Engels lezen:

Jessica Langer thank you email

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down