Magnifieke driedimensionale tekeningen van zand

25 september 2017
101

We hebben al eerder zandkunst voorbij zien komen, zoals deze prachtige mandala's die na een paar uur weer worden weggespoeld door het zeewater. De Nieuw-Zeelandse groep 3DSD brengt de kunst van zandtekenen naar een ander niveau, door mensen onderdeel te laten uitmaken van de kunstwerken.

Een multiculturele samenwerking

3DSD staat voor 3D Sand Drawing en bestaat uit drie mensen met verschillende culturele achtergronden: Constanza Nightingale (Chili), David Rendu (Frankrijk) en Jamie Harkins (Nieuw-Zeeland). Constanza en Jamie zijn beiden schilder en David is beeldhouwer. Allen woonachtig in Nieuw-Zeeland, bundelen zij hun culturele diversiteit en disciplines samen voor hun zandtekeningen.

Een nieuw soort kunst

3DSD doorbreekt de standaard zandkunst, die veelal bestaat uit reusachtige geometrische ontwerpen of met een patroon in terug, zoals bij deze tapijten van zand.

In een interview met The New Zealand Herald vertelt Jamie dat hij geïnspireerd raakte door de 3D-tekeningen van stoepkrijt op straat. Hij wilde dit soort tekeningen op het strand maken en daarbij een nieuw soort zandkunst laten zien. Hij zegt hierover:

We hebben andere mensen tekeningen zien maken op het strand, maar deze creaties waren altijd geometrische, platte vormen, zoals een patroon. Toen bedachten wij om er een driedimensionale draai aan te geven.

De techniek die 3DSD gebruikt heet anamorfose. Dat wil zeggen dat de tekeningen alleen vanuit een bepaalde hoek bezien een driedimensionaal effect hebben. Zie hier een overzicht van de werken van 3DSD. Voor meer van hun werken kun je terecht op hun Facebookpagina.

3dsd 1

3dsd 2

3dsd 3

3dsd 4

3dsd 5

3dsd 6

3dsd 7

3dsd 8

3dsd 9

3dsd 10

3dsd 11

 

3dsd 12

3dsd 13

3dsd 14

3dsd 1

3dsd 15

Niet alle zandtekeningen hoeven groots en meeslepend te zijn om de aandacht van het publiek te trekken. Bruce Shapiro vond een machine uit die met behulp van magneten knikkers aanstuurt om de meest prachtige patronen in zand te maken. En het mooie is: dit kan je thuis (laten) doen. 

Lees ook:  Insecten van... luciferhoutjes!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Iemand verrassen met een boeketje bloemen door de brievenbus!

Het effect van de natuur op de mens

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings