Magische golf vloeit boven Pershing Square in Los Angeles

10 augustus 2016
314

Pershing Square is geen geliefde locatie bij de mensen uit Los Angeles omdat het door al het beton meer op een bunker lijkt dan een park. Maar de afgelopen twee weken kwamen mensen er massaal naartoe om een bijzondere zilveren zee boven het park te zien stromen. Wat op het eerste gezicht een in de zon glinsterende golf water lijkt te zijn, is in werkelijkheid een kunstinstallatie van kunstenaar Patrick Shearn genaamd 'Liquid Shard'. Bevestigd aan vislijnen die over het hele park spannen, hangen duizenden slierten van holografische folie. Deze lichte materialen golven op de luchtstroom en dit levert een hypnotiserend effect op.

Geïnspireerd door de natuur

De gigantische installatie zorgt niet alleen voor een betoverend effect in de lucht, maar werpt ook een wirwar van bewegende schaduwen over de voetgangers die eronderdoor lopen. Shearn zegt dat hij voor het ontwerp geïnspireerd was door de natuur en 'het gevoel dat we ons alleen op een oppervlakkig niveau bewust zijn van wat er werkelijk rondom ons gebeurd. We voelen de luchtstroom tegen onze huid, maar we zien de grotere bewegingen niet.' Hoewel we meestal slechts een klein briesje voelen, laat het kunstwerk de werkelijke schaal van de luchtstromen om ons heen zien.

Het kunstwerk steekt simpel in elkaar, maar het ziet er voor de kijker spectaculair uit. Beleef de magie van Liquid Shard zelf in onderstaande video’s.

Video's van Liquid Shard

What an amazing sight in Pershing Square!!

Een video die is geplaatst door Lori Erhardt (@poopsienyc) op

Foto's van het kunstwerk

Liquid Shard

Liquid Shard

Liquid Shard

 

Lees ook:  De magie van bellenblazen

 

Via: LA Times

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down