Magische golf vloeit boven Pershing Square in Los Angeles

1145 VIEWS
Magische golf vloeit boven Pershing Square in Los Angeles

Pershing Square is geen geliefde locatie bij de mensen uit Los Angeles omdat het door al het beton meer op een bunker lijkt dan een park. Maar de afgelopen twee weken kwamen mensen er massaal naartoe om een bijzondere zilveren zee boven het park te zien stromen. Wat op het eerste gezicht een in de zon glinsterende golf water lijkt te zijn, is in werkelijkheid een kunstinstallatie van kunstenaar Patrick Shearn genaamd ‘Liquid Shard’. Bevestigd aan vislijnen die over het hele park spannen, hangen duizenden slierten van holografische folie. Deze lichte materialen golven op de luchtstroom en dit levert een hypnotiserend effect op.

Geïnspireerd door de natuur

De gigantische installatie zorgt niet alleen voor een betoverend effect in de lucht, maar werpt ook een wirwar van bewegende schaduwen over de voetgangers die eronderdoor lopen. Shearn zegt dat hij voor het ontwerp geïnspireerd was door de natuur en ‘het gevoel dat we ons alleen op een oppervlakkig niveau bewust zijn van wat er werkelijk rondom ons gebeurd. We voelen de luchtstroom tegen onze huid, maar we zien de grotere bewegingen niet.’ Hoewel we meestal slechts een klein briesje voelen, laat het kunstwerk de werkelijke schaal van de luchtstromen om ons heen zien.

Lees ook:  De wereld als decor

Het kunstwerk steekt simpel in elkaar, maar het ziet er voor de kijker spectaculair uit. Beleef de magie van Liquid Shard zelf in onderstaande video’s.

Video’s van Liquid Shard

What an amazing sight in Pershing Square!!

Een video die is geplaatst door Lori Erhardt (@poopsienyc) op

Foto’s van het kunstwerk

Liquid Shard

Liquid Shard

Liquid Shard

 

 

Via: LA Times

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars