Magisch onderwaterlandschap

6 mei 2019
266

In het Groene Meer (Grüner See) in Tragos (Oostenrijk) heeft de smeltende sneeuw drastische invloed op het waterniveau: ieder jaar in de lente stijgt het water wel 10 meter.

Dit natuurfenomeen heeft een fascinerende impact: het doet wandelpaden, bomen en weiden voor een aantal weken geheel of gedeeltelijk onder het water verdwijnen. Het landschap dat normaalgesproken bóven water ligt, levert nu prachtige ónderwatertaferelen op. Vroeger was dit te 'bewandelen' in een duikuitrusting, om het landschap te beschermen is dit nu verboden.

Gruner See 2

Gruner See 5

Gruner See 6

Gruner See 7

Fotografie: Marc Henauer

 

Wil je hier zelf een kijkje nemen? Hier vind je het Groene Meer in Oostenrijk:

Lees ook:  De betoverende schoonheid van het uiterste noorden

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings