Maak kennis met een van de oudste culturen ter wereld

8 april 2022
474
Reis naar Australië

Sommige culturen zijn al tientallen eeuwen oud. De Aboriginals behoren misschien wel tot de oudste culturen ter wereld. Zij zijn namelijk al 50 duizend jaar oud! Hun naam betekent in het Latijn oorspronkelijk. Daarmee kent deze groep een rijke cultuur met eigen ceremonies en wetten. Het is daarom super interessant om een reis naar Australië te maken en deze stammen te bezoeken. Ben jij van plan om een reis naar ‘Down Under’ te maken en wil jij meer leren over de Aboriginals? Lees dan meer informatie in deze blog.

Reis naar Australië

Leer de cultuur kennen

De Aboriginals kenden van oorsprong verschillende stammen die geïsoleerd in Australië leefden. Zij leven vanuit spiritueel oogpunt en dus niet vanuit materialistisch oogpunt. Zij zien de natuur dan ook niet als bezit, maar als een taak waar zij voor moeten zorgen. Momenteel zijn er ongeveer 300 duizend Aboriginals in Australië. De meeste leven in natuurgebieden in het noorden van het land, maar ook in en rondom verschillende steden. De Aboriginals hebben eigen wetten en geloven.

 

Sinds de komst van Europeanen werd Australië gekoloniseerd. De Aboriginals protesteerde hier heftig tegen. Tijdens deze protesten werd de cultuur gedood en verdreven. Later werden Aboriginals in reservaten geplaatst, waar zij zich moesten aanpassen aan de westerse manier van leven. Ondertussen hebben de Aboriginals meer rechten en grondgebieden terug. Er is een betere band tussen de nieuwe en originele bewoners van Australië. In 2008 is er door de premier zelfs een nationale excuses aangeboden aan de Aboriginals.

Reis naar Australië

Reis naar Australië

Staat een droomreis op jouw planning? Dan sta jij vast te springen om te vliegen naar Australië! Het land kent prachtige landschappen met eindeloze mogelijkheden. Er zijn verschillende nationale parken, van bergen tot woestijnen met bijzondere dieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kangoeroes en koala’s. Ook kan je genieten van het strand en de zee. Er zijn namelijk vele plekken om te snorkelen en te surfen. Daarnaast zijn er grote steden die je kunt bezoeken. Denk aan Melbourne, Sydney en Brisbane. Dit zijn miljoenen steden met verschillende bezienswaardigheden.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Noorwegen die je niet mag missen

 

Kortom, genoeg te doen en te zien in Australië. Vergeet vooral niet de cultuur op te nemen in je reis. Bezoek een Aboriginal centrum of een museum en ga met locals om. Australië heeft zo veel te bieden, waardoor het land op veel verlanglijstjes staat. Ga op reis en ervaar wat dit prachtige continent te bieden heeft!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down