Maak jouw slaapkamer gezelliger met deze 6 interieur ideëen

18 september 2019
182

Is jouw slaapkamer nog niet helemaal naar wens? Zonde, want je brengt ongeveer 1/3e van je leven in de slaapkamer door. Hieronder een aantal handige en snelle tips om jouw slaapkamer in een middag om te toveren tot de meest knusse plek van het huis.

1 - Maak een foto muur

Decoreer de muur met mooie foto's of kunstwerken voor een sfeerversterkend effect. Dit kunnen bijvoorbeeld eigen foto's of kunstwerken zijn, plat of 3d en kleur of zwart-wit. Op deze manier kan je het in een keer veel gezelliger maken in jouw slaapkamer.

2 - Opruimen

Ruim je slaapkamer op en houd hem opgeruimd, dit zorg voor een rustige en aangename sfeer. Lees hier ook onze 8 tips om te ontspullen waarmee je in een handomdraai jouw slaapkamer kan opruimen. Ook kan je de de regels van Feng Shui volgen om te focussen op de goede energie in jouw slaapkamer.

3 - Sfeervolle verlichting

Een van de belangrijkste elementen om het gezellig en romantisch te maken is verlichting. Zorg voor een ontspannen sfeer met dimbare (inbouw)spots, kaarsen of koop andere lampen die je kan dimmen. Door lampen te dimmen kan je precies de juiste hoeveelheid licht instellen voor de sfeer die je zoekt.

4 - Nieuw beddengoed

Nieuw beddengoed kan ook veel doen voor de gezelligheid in de slaapkamer. Uiteindelijk is je bed toch het middelpunt van de slaapkamer, dus met het juiste beddengoed bereik je veel. Wellicht goed om ook meteen een nieuw dekbed te kopen waar je nog lekkerder onder ligt. Een nieuw dekbed kopen is iets wat veel mensen overdreven vinden, maar niets ligt lekkerder dan een fris en 'fluffy' nieuw dekbed!

Lees ook:  Zo word je altijd uitgerust wakker in je slaapkamer

5 - Een plaid en een vloerkleed

Een plaid over je bed geeft een extra aantrekkelijk effect om lekker in bed te gaan liggen. Daarnaast is het lekker warm voor in de winter!

Ook een aanrader is om een zacht vloerkleed onder je bed te leggen. Dit is erg aangenaam voor als je 's ochtends jouw bed uit stapt en niet direct een koude vloer wilt voelen. Kies voor een passende kleur of patroon dat matcht met je beddengoed en de overige kleuren in jouw slaapkamer.

6 - Sfeervolle gordijnen

Hang sfeervolle gordijnen op in een rustige kleur, kies voor bijvoorbeeld linnen voor een romantische en chique look. Ook kan je kiezen voor gordijnen die zijn gevoerd zodat ze licht, geluid en warmte beter tegenhouden. Daarnaast kan je gordijnen laten voeren met speciale anti-straling voering die straling van bijvoorbeeld telefoons tegenhoudt.

Bron foto's: Ingvild90, Interiorbysassa, Joannalaven.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings