Maak je huis nog gezelliger met inbouwspots: hier moet je op letten

30 september 2019
228

Wil jij jouw huis net dat beetje extra geven? Dan is het kopen van inbouwspots een hele goede optie. Inbouwspotjes geven ieder huis een upgrade omdat je jouw kamers mooier kan verlichten en de sfeer kan verhogen. Kies uiteraard wel voor LED-spots van goede kwaliteit die de juiste kleurtoon hebben en passen bij de ruimte die je wilt verlichten.

Kleur van het licht

Zoals genoemd is vooral de kleur van het licht belangrijk. Zo heb je verschillende wit tinten, van warm (geler licht) tot koel. De 'warme' spots zijn zeer geschikt voor ruimtes om in te leven terwijl de koelere tinten goed werken in werkruimtes. Ook zijn er LED-spots te koop die je in alle kleuren kan instellen, zo kan je alle kanten op voor feestjes, in je eigen wellness of gewoon omdat je het leuk vindt om te kunnen variëren.

Vermogen en dimmen

Daarnaast is het aan te raden om goed op het aantal lumen te letten. Hoe hoger het aantal lumen, hoe meer licht de spots geven. Pas dit aan de ruimte aan die je wilt verlichten, want niets is vervelender dan dat het te licht of te donker is. Wat hierbij ook een mogelijkheid is, is om dimbare LED's te kopen. Let er wel op dat er expliciet aangegeven staat dat de spots dimbaar zijn. Heb je al inbouwspots en wil je overstappen op LED-spotjes? Let er dan op dat je de juiste (muur)dimmers hebt.

Breedte van de lichtbundel

Een ander aandachtspunt is de breedte van de lichtbundel, dit wordt aangegeven in graden, bijvoorbeeld 30° of 120°. Hoe hoger het getal hoe breder de lichtbundel is. Wil je bijvoorbeeld een schilderij uitlichten? Kies dan voor een smallere bundel. Wil je met enkele spots een hele ruimte goed verlichten? Dan is een brede lichtbundel aan te raden.

Lees ook:  Een nieuw seizoen, een nieuwe sfeer met deze trends

Home automation

Ga je inbouwspotjes kopen? Denk dan eens na over home automation of home domotica. Hiermee kan je vanaf je telefoon de lichten bedienen of je kan eenvoudig instellen dat ze op een bepaalde tijd aangaan. Hiervoor zijn er speciale dimmers te koop waarop je normale spots kan aansluiten zodat deze via een app te bedienen zijn. Ook kan je kiezen voor een systeem als Philips Hue of IKEA trådfri, deze spots zijn alleen wat duurder en iedere spot moet van dit type zijn om ze aan te kunnen sturen.

IP-waarde in de badkamer of buiten

Kies je voor LED-spotjes in de badkamer of buiten? Let dan op de IP waarde! Deze IP waarde vertelt je hoe goed spots tegen vocht kunnen en dat is wel zo veilig op deze plaatsen ;).

Bron afbeeldingen: Hoog Design, ID-led.nl en Hulpbijverlichting.nl

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings