Ludovico Einaudi speelt een stuk om kippenvel van te krijgen

29 juni 2016
751
Ludovico Einaudi

In de Noordelijke IJszee was het niet enkel de koude temperatuur die deze week voor kippenvel zorgde. De Italiaanse componist en pianist Ludovico Einaudi gaf namelijk een schitterend poolconcert in het Noorse Svalbard. En dat was niet zonder reden: hij leende zijn gezicht en magische vingers voor een campagne van Greenpeace om de overheden te vragen de gebieden bij de Noordpool te beschermen.

Op een houten vlot dat omgetoverd was tot ijsschots nam Einaudi plaats achter zijn vleugel om zijn compositie Elegy for the Arctic te spelen, die hij speciaal voor deze gelegenheid geschreven heeft.  Op de achtergrond is de smeltende Wahlenbergbreen-gletsjer te zien. De kwetsbaarheid van de regio wordt goed duidelijk wanneer de stukken ijs afbrokkelen en in zee storten terwijl Einaudi’s klanken door de verder zo serene omgeving echoën. Acht miljoen mensen hebben zich inmiddels achter de pianist geschaard en de petitie getekend om de Noordelijke Ijszee te beschermen tegen exploitatie, olieboringen en visserij.

Luister naar Ludovico Einaudi’s sublieme compositie tussen het ijzige decor in de onderstaande video:

Ludovico Einaudi

Ludovico Einaudi Ludovico EinaudiLudovico Einaudi Ludovico Einaudi

Lees ook:  Het zalige nietsdoen: portretten om helemaal van tot rust te komen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down