Loving Vincent: de volledig geschilderde film over Van Gogh draait nu in de bioscoop!

1328 VIEWS
Loving Vincent: de volledig geschilderde film over Van Gogh draait nu in de bioscoop!

Eerder schreven wij erover dat de film Loving Vincent in de maak was. Er is zes (!) jaar aan gewerkt en inmiddels draait hij in de bioscopen. Loving Vincent is de eerste volledig geschilderde speelfilm en focust zich op de laatste jaren van het leven van Vincent van Gogh.

Een bijzonder project

Nog niet eerder is een speelfilm vertoond die volledig bestaat uit schilderijen. Het is met 65.000 beelden in elkaar gezet. Elk beeld is een  apart olieverfschilderij waar 125 professionele olieverfschilders uit alle delen van de wereld aan hebben gewerkt.

De schilders schilderden scènes frame voor frame in de stijl van Vincent van Gogh. Voor de film zijn tevens meer dan 120 schilderijen van Vincent gebruikt om te animeren. Bekende werken als Caféterras bij nacht, Zonnebloemen en zijn zelfportretten komen voorbij. Je leest meer over het project op de website van Loving Vincent.

Vincent van Gogh: zijn leven en zijn dood

Vincent van Gogh was in de tijd dat hij leefde een kleine kunstenaar, maar inmiddels is het een van ‘s werelds meest bekende kunstschilders. Zijn dood was een tragedie en tot op de dag van vandaag is het onduidelijk hoe het zover heeft kunnen komen dat hij is neergeschoten, hoewel de overtuiging heerst dat hij zelfmoord pleegde.

Lees ook:  Deze vlinders reizen de hele wereld over

Naast zijn tragische dood had hij ook een turbulent leven. Hij was erg ongelukkig en sneed onder andere zijn oor af. Ook dat komt terug in de film. De makers hebben voor het verhaal nauw samengewerkt met het Van Gogh Museum. Zij gaf hen inhoudelijk advies en uiteindelijk is het script goedgekeurd door de directeur van het museum, Axel Rüger.

Loving Vincent trailer

Sinds 26 oktober draait de film Loving Vincent in de bioscopen. Hier kan je zien in welke bioscoop bij jou in de buurt de film wordt gedraaid.

Tip: het Noordbrabants Museum in Den Bosch houdt een tentoonstelling die gelijknamig is aan de film. Hier krijg je een kijkje achter de schermen. Er worden fragmenten vertoond over hoe de film is gemaakt, er zijn meer dan 100 schilderijen te bewonderen die in de film zijn gebruikt.

Van donderdag tot en met zondag kan je kunstenares Setareh Goodarzi (één van de makers) zien schilderen. De tentoonstelling loopt tot en met 28 januari 2018.

Hoofdbeeld via: dailyartdaily.com

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars