Loving Vincent: de volledig geschilderde film over Van Gogh draait nu in de bioscoop!

1 november 2017
177

Eerder schreven wij erover dat de film Loving Vincent in de maak was. Er is zes (!) jaar aan gewerkt en inmiddels draait hij in de bioscopen. Loving Vincent is de eerste volledig geschilderde speelfilm en focust zich op de laatste jaren van het leven van Vincent van Gogh.

Een bijzonder project

Nog niet eerder is een speelfilm vertoond die volledig bestaat uit schilderijen. Het is met 65.000 beelden in elkaar gezet. Elk beeld is een  apart olieverfschilderij waar 125 professionele olieverfschilders uit alle delen van de wereld aan hebben gewerkt.

De schilders schilderden scènes frame voor frame in de stijl van Vincent van Gogh. Voor de film zijn tevens meer dan 120 schilderijen van Vincent gebruikt om te animeren. Bekende werken als Caféterras bij nacht, Zonnebloemen en zijn zelfportretten komen voorbij. Je leest meer over het project op de website van Loving Vincent.

Vincent van Gogh: zijn leven en zijn dood

Vincent van Gogh was in de tijd dat hij leefde een kleine kunstenaar, maar inmiddels is het een van 's werelds meest bekende kunstschilders. Zijn dood was een tragedie en tot op de dag van vandaag is het onduidelijk hoe het zover heeft kunnen komen dat hij is neergeschoten, hoewel de overtuiging heerst dat hij zelfmoord pleegde.

Naast zijn tragische dood had hij ook een turbulent leven. Hij was erg ongelukkig en sneed onder andere zijn oor af. Ook dat komt terug in de film. De makers hebben voor het verhaal nauw samengewerkt met het Van Gogh Museum. Zij gaf hen inhoudelijk advies en uiteindelijk is het script goedgekeurd door de directeur van het museum, Axel Rüger.

Lees ook:  Liefde kent geen regels

Loving Vincent trailer

Sinds 26 oktober draait de film Loving Vincent in de bioscopen. Hier kan je zien in welke bioscoop bij jou in de buurt de film wordt gedraaid.

Tip: het Noordbrabants Museum in Den Bosch houdt een tentoonstelling die gelijknamig is aan de film. Hier krijg je een kijkje achter de schermen. Er worden fragmenten vertoond over hoe de film is gemaakt, er zijn meer dan 100 schilderijen te bewonderen die in de film zijn gebruikt.

Van donderdag tot en met zondag kan je kunstenares Setareh Goodarzi (één van de makers) zien schilderen. De tentoonstelling loopt tot en met 28 januari 2018.

Hoofdbeeld via: dailyartdaily.com

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings